Proiectele aprobate in Start-up Nation au inceput sa fie vandute pe site-uri de anunturi

afacere_60597200.jpg

Antreprenorii care nu au obtinut finantare pentru proiectele depuse in sesiunea din acest an a programului Start-up Nation Romania, au posibilitatea de a cumpara un proiect gata aprobat si cu contractul de finantare semnat. Cei care au obtinut finatare sunt dispusi sa-si vanda firmele nou-infiintate.

Romanii ale caror idei de afaceri au fost selectate pentru finantare nu isi fac planuri pentru implementarea proiectelor lor, ci cauta persoane dispuse sa cumpere o afacere la cheie. Astfel, in ultimele zile, au inceput sa apara anunturi in cadrul unor platforme online prin care proprietarii unor firme selectate sunt dispusi sa-si cedeze partile sociale din cadrul acestor companii, scrie Avocatnet.ro.

Tranzactia trebuie inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, insa nu este o procedura care sa ridice probleme speciale.

Atunci cand o firma care a semnat sau urmeaza sa semneze un contract de finantare este vanduta, cumparatorul trebuie sa cunoasca implicatiile care decurg din aceasta tranzactie: va prelua atat drepturile, cat si obligatiile care decurg din aceasta afacere, fara a avea posibilitatea de a particulariza in niciun fel proiectul.

Proiectul trebuie implementat in conditiile dorite de vechiul proprietar

el care cumpara un proiect gata selectat pentru finantare, preia, de asemenea, toate obligatiile mentionate in planul de afaceri la data depunerii cererii de finantare. Astfel, proiectul trebuie sa respecte intru totul urmatoarele obligatii:

  • lista achizitiilor ramane finala, in forma in care planul de afaceri a fost aprobat;
  • valoarea proiectului nu poate fi modificata;
  • in functie de descrierea facuta in cadrul planului de afaceri, locul de implementare al proiectului nu poate fi modificat sau poate fi schimbat in conditii speciale;
  • noul proprietar trebuie sa infiinteze locurile de munca asumate de catre fostul proprietar, la acelasi nivel de salarizare mentionat in planul de afaceri si pentru aceleasi categorii sociale avute in vedere la depunerea proiectului;
  • noul proprietar poate ramane legat de eventualul contract de consultanta pe care fostul proprietar l-a semnat, iar in functie de clauzele acestuia poate fi deosebit de dificila rezilierea sa;
  • noul proprietar poate fi constrans sa efectueze anumite achizitii, precum si sa asigure implementarea unei tehnologii mai noi de trei ani, daca fostul proprietar a mentionat acest lucru in planul de afaceri.

Programul de finantare Start-up Nation a generat un interes major, peste 19.000 de antreprenori depunand, pe durata a 30 de zile, cereri de finantare pentru un sprijin financiar nerambusabil de pana la 44.000 de euro. Dintre acestia, doar 8.600 de afaceristi au obtinut un punctaj suficient de mare incat planurile lor de afaceri sa fie selectate pentru finantare.

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.