Proiectele pe Start Up Nation se pot depune din 2 mai, conform secretarului de stat Laufer

proiecte-europene.jpg

Aplicatia pentru depunerea proiectelor prin programul Start Up Nation va fi deschisa in 2 mai, urmand ca, pe tot parcursul lunii, noile societati comerciale sa poata solicita sume nerambursabile de pana in 200.000 de lei, a anuntat secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Ilan Laufer.

Data la care se va deschide aceasta aplicatie va fi data de 2 mai si o vom tine deschisa pentru aproximativ 30 de zile, deci toata luna mai va fi luna de deschidere, dupa care primii 10.000 sau in limita bugetului, daca vom putea sa finantam mai mult de 10.000 de firme, vor fi preluate in mod automat, in functie de punctajul pe care il vor obtine”, a declarat Ilan Laufer.

El le-a spus celor interesati de accesarea acestui program ca inca nu a fost definitivat, mai este in dezbatere publica pana in 15 martie, scopul fiind de a infiinta noi societati comerciale.

“Dorinta noastra este sa aducem cat mai multi romani in clasa de mijloc, nu doar sa nu mai plece tineri, cred ca acest program poate sa intoarca cat mai multi oameni care in clipa aceasta sunt plecati, sunt departe de tara si doresc sa se intoarca in Romania. Am primit foarte multe mesaje din partea familiilor mixte de romani, sunt foarte multi romani care au plecat in Romania si sunt casatoriti acolo si inclusiv cetatenii straini care isi vor deschide o societate in Romania si vor desfasura activitatea in Romania pot beneficia de finantare prin programul Start Up Nation”, a spus Laufer.

Secretarul de stat a mai aratat ca scopul programului este si de combatere a faptului ca exista un trend negativ in Romania in privinta numarului firmelor.

“Astazi, Romania, se afla aproape la cel mai scazut nivel din Europa in cadrul tinerilor antreprenori. Avem cel mai mic grad. Guvernul si PSD, impreuna cu ALDE, si-au asumat in campanie electorala, sa sprijine crearea de noi societati, de noi IMM-uri in Romania si sa acorde sansa si celor care nu au bani, luand in calcul ca nu toata lumea va reusi. Mai departe, este si o masura de combatere a trendului negativ care exista in Romania. in Romania in ultimii ani se inchid mai multe firme decat se deschid”, a spus Luafer.

Prin acest program vor putea accesa fonduri nesambursabile de pana la 200.000 de lei societatile infiintate in acest an care respecta anumite conditii. Bugetul este estimat pentru 10.000 de start up-uri.

Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, si secretarul de stat in Secretariatul general al Guvernului, Adrian Mladinoiu, au prezentat, vineri, la Satu Mare, programul Start Up Nation, in cadrul conferintei “Surse de finantare de la bugetul de stat pentru IMM-uri 2017”.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.