Miliardarul japonez Shigenobu Nagamori: am impresia ca guvernul roman favorizeaza companiile mari in detrimentul companiilor mici si mijlocii cand vine vorba de acordarea subventiilor

nidec.png

Miliardarul japonez Shigenobu Nagamori a spus ca parerea sa este faptul ca statul roman favorizeaza investitiile companiilor mari, astfel fondurile nu ajung si pentru intreprinderile mici si mijlocii, care sunt baza economiei, a spus acesta in cadrul evenimentului de inaugurare a Nidec Global Appliance Romania, parte din grupul international Nidec.

“Ganditi-va ca prin acordarea acestor fonduri doar companiilor mari, companiile mai mici nu mai vin sa investeasca, acestea fiind baza economiei. Din punctul asta de vedere, consider ca Romania are un handicap. Noi am facut cerere pentru finantare guvernamentala si anul trecut si anul acesta si de fiecare data am fost respinsi din cauza ca au fost acordate unor companii care au facut investitii foarte mari. si noi vrem sa facem investitii foarte mari, insa unde ni se ofera niste avantaje.”

Nidec este unul dintre cei mai mari producatori de motoare la nivel mondial, cu prezenta in peste 40 de tari si afaceri anuale de 14 miliarde de dolari, cu peste 110.000 de angajati. Grupul este controlat de omul de afaceri Shigenobu Nagamori, cu o avere de aproape 6,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Grupul a inaugurat prezenta oficiala in Romania, printr-un eveniment la fabrica sa din stefanesti, judetul Arges.

Shigenobu Nagamori a tinut sa sublinieze ca era tehnologiei nu inseamna inlocuirea mainii de lucru, ci doar o completare a lipsei acerbe a fortei de munca: „in momentul de fata suntem preocupati sa facem rost de oameni si acesta este motivul pentru care am incercat sa automatizam cat am putut inca de la inceput. Daca am fi gasit mai multi oameni, nu am fi avut nevoie de automatizari”.

Fabrica din stefanesti are in acest moment 500 de angajati si produce anual 4 milioane de motoare, insa planurile conducerii sunt sa dubleze numarul angajatilor si productia pana in 2020.

Sursa: Ziarul Financiar

One thought on “Miliardarul japonez Shigenobu Nagamori: am impresia ca guvernul roman favorizeaza companiile mari in detrimentul companiilor mici si mijlocii cand vine vorba de acordarea subventiilor”

  1. Happy-Pencil spune:

    Buna ziua, foarte interesant articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.