Raport 2015 CTR: Despre Schema de Garantie pentru Tineri

studenti.jpg

tineri2Consiliul Tineretului din Romania vorbeste intr-un raport publicat anul acesta despre ce inseamna Schema de Garantie pentru Tineri, despre legislatia care afecteaza direct sau indirect eficienta programului si despre efectele pe care ar trebui sa le produca in randul beneficiarilor romani.

Putini tineri stiu ca exista un program european destinat lor si ca Uniunea Europeana investeste 6 milioane de euro in ceea ce se numeste: Schema de Garantie pentru Tineri. Prin aceasta initiativa se doreste ca orice tanar cu varsta pana in 25 de ani sa poata fi format pe un anumit domeniu dupa ce termina scoala sau dupa ce si-a pierdut locul de munca.

Banii sunt alocati prin Fondul Social European iar Romaniei ii revine aproximativ 100 milioane de euro. Din pacate, Romania nu a inceput inca sa implementeze acest program, desi mai sunt doar 9 luni din 24 din perioada acoperita de plan.

Pentru o buna implementare a programului, reprezentantii CTR recomanda crearea unei structuri cadru institutionale care sa vizeze exclusiv ocuparea tinerilor, sinergie institutionala intre institutiile statului care activeaza pe piata muncii, parteneriat public privat pentru implementarea schemei de garantie pentru tineri etc.

Citeste AICI intreg raportul CTR

Sursa: Consiliul Tineretului din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.