Rasu-plansu cu ajutoarele de minimis: continua depunerea dosarelor la sesiunea “anulata” de miercuri

registratura.jpg

registraturaDebandada ajutoarelor de minimis atinge noi culmi. Desi sesiunea de miercurea trecuta a fost anulata, Registratura Generala a Ministerului de Finante primeste fara probleme dosarele celor 644 de “norocosi” selectati in acea faza.

“Am depus la Minister dosarul complet pentru o cerere de finantare care au fost declarata admisa de sistem. Inregistrarea a decurs fara incidente. Aveam emotii, stiind de anuntul public privind anularea sesiunii, dar cei de la ghiseu ne-au spus ca oficial nu li s-a comunicat nimic, deci inregistreaza toate dosarele selectate”, ne-a declarat reprezentantul unei firme inscrise in program.

Practic, in lipsa altor reglementari, inregistrarea Cererilor de acord pentru finantare si a documentelor justificative la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice decurge conform regulilor stabilite initial.

“Procesul a fost transparent”

Potrivit unor surse neoficiale, ministrul de Finante Daniel Chitoiu pregateste un ordin prin care va anula oficial sesiunea de inscrieri de miercurea trecuta. Noua selectie ar urma sa se desfasoare pe 9 septembrie, in conditii similare celei anterioare, singurele schimbari fiind la functionalitatea si securizarea site-ului.

Daca acest lucru se va intampla, firmele declarate castigatoare in prima faza sunt hotarate sa-si apere pana la capat sansele. Deja circula o petitie adresata ministrului Chitoiu, initiata de o firma de consultanta din Drobeta Turnu Severin, care solicita ca sesiunea de miercuri sa ramana valabila si pledeaza pentru mentinerea sistemului “primul venit, primul servit”.

“Procesul a fost transparent, aplicatia implementata a raspuns foarte bine scopului pentru care a fost proiectata, serverele nu s-au blocat si au facut fata pe toata perioada desfasurarii procesului de inscriere. Probleme au fost cu reteaua de comunicatie, dar aceasta nu tine de competenta Ministerului de Finante sau a STS-ului , ci de competenta operatorilor de servicii de internet si telecomunicatii”, argumenteaza Alexandru Avram, reprezentantul firmei din Drobeta.

Pe de alta parte, sute de antreprenori care n-au reusit sa se logheze pe site-ul Ministerului de Finante reclama “bataia de joc” la care au fost supusi si cer schimbarea sistemului de evaluare al proiectelor.

Finantare.ro, alaturi de Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) au cerut in mod public, dar si pe cale oficiala Ministerului de Finante, sa renunte la sistemul “primul venit, primul servit” si sa introduca noi reguli care sa asigure egalitate de sanse tuturor solicitantilor.

Puteti sustine acest demers prin postarea unui mesaj care sa contina numele firmei si localitatea de resedinta, la adresa [email protected].

7 thoughts on “Rasu-plansu cu ajutoarele de minimis: continua depunerea dosarelor la sesiunea “anulata” de miercuri”

 1. Crăciun Alexandru spune:

  Ar fi o o idee buna dacă selectia se face după contribuția plătită la stat raportate la cifra de afacer.

 2. Alex spune:

  Pai voi nu stiati ca aceste proiecte sunt cu dedicatie pentru marile firme de consultanta care se duc cu ploconu pe la autoritati, alo trezirea exemple sunt multe doar ochi sa fie sa planga cati i-au teapa . Asta e economia de piata romanesca, concurenta si seriozitatea consultantului.

 3. Marin Pricopie spune:

  Sint foarte de acord cu punctul de vedere al dl. Balici. Corect e sa se depuna dosarele fara artificiul acesta numit “recipisa” care a produs atitea probleme in teritoriu. Dosarele sa fie primite, verificate preliminar, expeditiv, si apoi cele selectionate acolo in minister sa fie evaluate. Punctul de vedere al firmei de la Drobeta arata o persoana care s-a vazut cu sacii in caruta si careia nu-i pasa de moralitatea metodei. Deci, sa se revina la sistemul normal, traditional, fara a fi ingreunat de artificii dintr-acestea pagubitoare atit pentru minister cit si pentru teritoriu.

 4. MICHAEL spune:

  In prezent se lucreaza la noile instructiuni care sa corespunda cel mai bine proiectelor acelorasi baieti destepti, (doar le vor trece pe alte nume!), se va deschide o noua sesiune si circul continua! Vor fi “mici amanunte” strecurate si numai de ei stiute, pe care le vor invoca in respingerea dosarelor necotizante, ca doar nu exista posibilitatea contestarii deciziei evaluatorilor.(Cum sa acorde prostimii, posibilitatea sa conteste rezultatul unei evaluari deja destinate?)

 5. vasile spune:

  Cu alte cuvinte, “cainii latra, caravana trece mai departe”, se vor mai agita o vreme cei muti si pacaliti (a cata oara?) de cei care traiesc in numele nostru (ca doar sun alesi!), pana se mai linistesc apele si alesii neamului vor hapai pe nerasuflate 100 milioane de euro, asa cum au hotarat in urma cu cateva luni bune, cand s-au intocmit listele hotiei. Ne vor mai aburi o vreme cu cativa penali in vizita la DNA.

 6. Balici Mihai spune:

  Intradevar se primesc toate dosarele cu si fara recipisa , asa cum este normal
  Deci parerea mea este ca toti cei care au dosare sa le depuna , pentru ca expira actele , si nu exista restrictie la Registratura Ministerului de Finante
  Daca nu stiu d-nii de la Finante sa invete de la Agentia de IMM si fondurile structurale , care permit fie depunerea manuala la registraturi ,fie on line , dar termen de cel putin 10 zile calendaristice si nici decum cateva minute
  Deasemeni nu se opreste depunerea la valoarea alocata ci la cel putin 2,5 ori valoarea alocata , dar nu mai putin de 10-15 zile calendaristice
  Cine a creat acest haos sa raspunda , dar dosarele se depun in continuare cu si fara recipisa la Registratura Ministerului
  In anii 2009-2010 s-au inregistrat la aceeasi Registratura dosarele in sistem manual , s-au luat in ordinea depunerii , care nu au fost bune s-au dat deoparte , cele bune s-au platit , iar cand nu au mai fost bani s-a sistat platile , lucru simplu si banal
  Nu inteleg de ce d-l Ponta tine in functie asemenea oameni fara experienta , care produc dezordine si haos si creeaza numai nemultumiri
  Pacat ca Gheorghiu Dej si Ceausescu nu a facut doua canale de navigatie cu asemenea specimene de oameni

  1. Alex spune:

   Nu este ok sa te duci si sa isi dea unu cu parerea despre proiectul tau pe criterii numai de el stiute. Evaluarea si punctarea trebuie facuta in orb si nu judetul in care depui sa existe cat de cat o echitabilitate ca bani astia sunt bani nostri nu bani lu masa lu guvernu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.