Rata de absorbtie a fondurilor elvetiene nerambursabile este de 100%

Elvetia_steag.jpg

Elvetia_steagFondurile alocate Romaniei in cadrul asistentei financiare neramburabile elvetiene, in valoare de 181 milioane de franci elvetieni (CHF), au fost angajate in proportie de 100%.

Peste 250 de proiecte au fost aprobate in perioada de angajare. Domeniile si proiectele au fost selectate din perspectiva relevantei lor pentru dezvoltarea Romaniei: promovarea cresterii economice si sustinerea mediului de afaceri, imbunatatirea conditiilor de munca, promovarea gestionarii durabile a energiei, imbunatatirea sigurantei si securitatii publice, educatie, cercetare si sustinerea societatii civile.

In data de 7 septembrie 2010, a fost semnat la Berna “Acordul-cadru intre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian privind implementarea Programului de cooperare elvetiano-roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse”. Fondurile au avut ca termen de angajare finalul anului 2014, iar platile pot fi efectuate pana la sfarsitul anului 2019.

Angajarea intregii contributii elvetiene reprezinta baza pentru asigurarea unui grad inalt de absorbtie. Factorul decisiv in reusita angajarii totale a fondurilor consta in cooperarea excelenta dintre autoritatile romane si cele elvetiene, precum si intre autoritati si sectorul nonguvernamental. Autoritatile romane si elvetiene vor urmari in continuare respectarea angajamentelor asumate prin proiecte, astfel incat etapa de implementare sa aduca progrese concrete pentru dezvoltarea domeniilor care beneficiaza de finantare.

Sursa: MFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.