Reforma administratiei publice, pe agenda discutiilor cu reprezentanti ai Comisiei Europene

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, s-a intalnit astazi, 11 aprilie, cu Stefan Olsson (director general, Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune – Comisia Europeana) si cu Cendrine de Buggenoms (sef de unitate).

Discutiile au vizat, in special, reforma administratiei publice, precum si managementul si implementarea fondurilor derulate prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

„Acordarea de sprijin autoritatilor publice locale si cresterea absorbtiei fondurilor europene reprezinta doua dintre prioritatile noastre de guvernare. La nivelul ministerului pe care il conduc, precum si la nivelul Guvernului, constientizam nevoile administratiei publice din Romania si le avem in vedere in toate demersurile noastre. in plus, fondurile europene reprezinta o oportunitate pentru modernizarea administratiei, oportunitate pe care intentionam sa o valorificam cat de mult posibil”, a mentionat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

De asemenea, ministrul dezvoltarii a subliniat ca preocuparea pentru realizarea unei reforme reale a administratiei publice din Romania a fost impusa de nevoia de dezvoltare si consolidare a capacitatii autoritatilor administratiei publice centrale si locale, astfel incat acestea sa poata functiona la standarde europene.

„Monitorizam atent contractele pe care le avem in implementare, iar o atentie deosebita o acordam autoritatilor publice centrale. Pentru administratia publica locala din Romania, am lansat apeluri in vederea implementarii managementului calitatii si intentionam lansarea, in acest semestru, a masurilor ce vizeaza planificarea strategica si procesul decizional la acest nivel. De asemenea, vom lansa un apel de proiecte pentru realizarea masurilor de simplificare la nivel local”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.