REGIO finanteaza investitiile la opt unitati ambulatorii ale unor spitale din Alba si Sibiu

Foto7-1.jpg

Recent, la sediul din Alba Iulia al ADR Centru au fost semnate pentru finantare, din resurse financiare europene, proiectele prin care opt unitati spitalicesti din judetele Alba si Sibiu beneficiaza de posibilitatea de a-si achizitiona dotari si echipamente medicale, prin Programul Operational Regional 2014-2020. Este vorba de proiectul coordonat de Ministerul Sanatatii, avand denumirea ”Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia judetelor Sibiu si Alba” – Cod SMIS 125264, a carui valoare totala este de peste 14 milioane lei, din care 98% vor fi fonduri nerambursabile.

Finantarea este acordata in cadrul Axei Prioritare 8 a Programului REGIO 2014-2020, pentru investitii in infrastructura sanitara si sociala care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati. Prin acest proiect se finanteaza cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate comunitare si a celor de nivel secundar. Pana la sfarsitul lunii octombrie 2019, cand se va finaliza proiectul, la cele opt spitale – trei din Alba si cinci din Sibiu – se vor realiza dotari cu echipamente moderne pentru ambulatoriile de specialitate. Obiectivul general al acestei cereri de finantare – depusa in cadrul apelului de proiecte nefinalizate derulate de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu unitatile medicale si cu administratia publica judeteana – prevede dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investitii in dotari necesare infrastructurii medicale, pentru a contribui la dezvoltarea operationalitatii la nivel regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate publica si imbunatatind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin acest proiect se urmareste dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investitii in dotari sau lucrari necesare infrastructurii sanitare, care contribuie la dezvoltarea operationalitatii la nivel regional si local. Este vorba de achizitii derulate de spitale, pentru imbunatatirea conditiilor pentru pacientii care apeleaza la ambulatoriile de specialitate (fostele policlinici) de la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul de psihiatrie ”Dr. Gh. Preda” Sibiu, Spitalul orasenesc Cugir si Spitalul orasenesc Cisnadie. Investitiile vor viza modernizarea si tehnologizarea la nivel european al sectiilor sau compartimentelor destinate tratamentelor ambulatorii, care utilizeaza aparatura uzata fizic si moral. Se vor realiza achizitii de echipamente noi, ce aduc atat o crestere calitativa a serviciilor oferite, cat si o crestere cantitativa a numarului de persoane beneficiare de servicii medicale. Valoarea totala a proiectului este de 14.290.903,57 lei (peste 3,07 milioane euro), din care 14.005.085,49 lei (putin peste 3 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contributia beneficiarului.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.