Regio sprijina imbunatatirea serviciilor de asistenta sociala din judetul Giurgiu

Giurgiu-finantare.jpg

Giurgiu-finantareIn data de 15 februarie, Judetul Giurgiu a semnat primul contract de finantare din 2013 in cadrul Regio, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere si dotare Caminul pentru percsoane varstnice Mironesti, judetul Giurgiu” are o valoare totala de 3.544.463,76 lei, din care 2.804.465 lei reprezinta valoarea totala nerambursabila (fonduri FEDR: 2.383.795,25 lei; fonduri din bugetul national: 364.580,45 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului: 56.089,30 lei).

Prin implementarea prezentului proiect se urmareste cresterea calitatii si diversificarea serviciilor de asistenta sociala furnizate la nivelul judetului Giurgiu, prin reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea si echiparea cladirii Caminului pentru persoanele varstnice din comuna Gostinari, satul Mironesti. Totodata, prin aceasta investitie se doreste adaptarea gradului de inzestrare si dotare a spatiilor existente la standardele si normativele in vigoare ce reglementeaza functionarea unor astfel de centre si furnizarea serviciilor sociale aferente.  
            
In prezent, Caminul pentru persoane varstnice Mironesti gazduieste 41 de persoane, asigurand servicii sociale specializate, respectiv: de gazduire si hrana, ingrijire personala si medicala, recuperare, readaptare, petrecere a timpului liber, precum si asistenta sociala si psihologica pentru persoanele varstnice. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, timp in care se vor realiza lucrari de extindere, modernizare, reabilitare si dotare. De asemenea, in urma implementarii acestui proiect va creste numarul celor care vor beneficia de infrastructura reabilitata.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.