Regiuni Digitale, un nou proiect implementat de ADR Vest – soluții din Industria 4.0 pentru IMM-urile din Regiunea Vest

euelections_-_av_-_eu_-_hands_4_-_c_european_union_-_ec_audiovisual_service.jpg

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest este parte a unui nou proiect cu finanțare europeană: „Regiuni Digitale – politici regionale care adoptă principiile Industriei 4.0 pentru digitalizare”.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg Europe 2014-2020 și sunt opt regiuni implicate în această inițiativă: Oberfranken (Germania), Slovenia Centrală (Slovenia), Espace Mittelland-Cantonul Berna (Elveția), Regiunea Border (Irlanda), Regiunea Centro (Portugalia), Cantabria (Spania), Varna (Bulgaria) și Regiunea Vest (România).

Provocarea lor comună, în proiectul Digital Regions – Regiuni Digitale, este aceea de a adapta politicile de inovare pentru a sprijini specializarea inteligentă în industria prelucrătoare, ca rezultat al trendului global Industria 4.0, cea de-a patra revoluție industrială și soluțiile sale, care se află la intersecția dintre transformarea digitală și capacitățile industriale avansate.

Inițiativa va avea ca rezultat dezvoltarea unor instrumente care să răspundă mai bine nevoilor Industriei 4.0 din regiunile partenere… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.