Resita atrage zeci de milioane de euro din fonduri europene

646x404-3.jpg

Primaria Resita a semnat, cu doua zile in urma, contractul de finantare in cel mai mare proiect european pe care l-a obtinut pana acum.

Este vorba despre 10 milioane de euro care vor veni prin ADR Vest si vizeaza mai multe lucrari. Cei mai multi bani merg pentru reabilitarea centrului civic, circa sase milioane de euro, restul fiind impartiti pentru refacerea a sase strazi si a zonei de promenada, pe malul raului Barzava.

“La centrul civic este vorba de o suprafata mare, de peste 25 de mii de metri patrati, care va fi refacuta si se va pune granit gros, de calitate, nu <> care au fost pusi in 2007. Centrul va arata in sfarsit ca intr-un oras civlizat, ca la Milano, ca la Roma sau ca la Alba Iulia si Sibiu, daca vreti.” a spus Popa.

Acesta a fost felicitat de catre Sorin Maxim, directorul ADR Vest, pentru ca a avut curajul sa porneasca din bani de la bugetul local o investitie precum zona de promenada a Resitei, solicitand finatare din fondurile retrospective, care intra in bugetul Primariei dupa ce s-a executat lucrarea.

“Primaria mai are proiecte foarte consistente in portofoliu si urmeaza sa fie depuse pana la finalul anului din cate stiu eu de aproape 60 de milioane de euro, ceea ce este foarte mult pentru o primarie care nu are un buget foarte mare pentru investitii”, a mai spus directorul ADR.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.