Rezultate Start-Up Nation 2019: LISTA celor 10.000 de firme calificate la fondurile nerambursable de maximum 200.000 lei de la stat

Start-up-Nation-Romania-01.png

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, marți, lista celor 10.000 de beneficiari care au fost admiși pentru finanțare în cadrul celei de-a doua sesiuni a programului Start-up Nation, 2018-2019.

Ministrul Oprea susține că Start-up Nation continuă în parametrii stabiliți inițial – 10.000 de firme finanțate, iar rectificarea bugetară nu are impact asupra derulării programului.

“Le transmit tuturor antreprenorilor care au depus proiecte eligibile că vor primi finanțarea de care au nevoie. Din experiența primei ediții a programului și din tendințele observate în această sesiune, cea mai mare parte a solicitărilor de rambursări are loc în etapele finale ale implementării programului. Astfel, MMACA va avea disponibile creditele bugetare necesare în ultima parte a anului 2019, deci programul se va derula fără sincope”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Mai departe, firmele trebuie să efectueze cheltuieli, pentru a le fi ulterior plătite de stat, în baza planurilor de afaceri, dar pentru plățile de la stat este nevoie ca Guvernul să aprobe transformarea creditelor de angajament în credite bugetare.

“Decontarea se va face în același mod. Majoritatea din cei cu contracte semnate se îndreaptă spre credit punte. Deci nevoia de finanțare este în ultima parte a anului. Anul trecut luna decembrie. Tinem cont de experienta dobandita si de tendintele din aceasta editie care confirma aceiasi abordare ca anul trecut”, a explicat ministrul Oprea.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.