Un oraș românesc va primi fonduri europene pentru inovație

baia-Mare-Depositphotos.jpg

Un număr de 20 de proiecte inovatoare propuse de orașe din Uniunea Europeană, printre care și unul din România, vor primi fonduri europene, printr-o linie cu un buget total de 82 de milioane de euro, a anunțat, marți, Comisia Europeană.

Baia Mare este orașul din România care prinde finanțări din această linie de fonduri europene. „Utilizarea durabilă a terenurilor, soluții bazate pe natură” – este domeniul vizat.

Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) va finanța 20 de proiecte urbane cu 82 de milioane EUR.

Aceste proiecte au fost propuse de orașe în cadrul celei de a 4-a cereri de propuneri pentru inițiativa „Acțiuni urbane inovatoare”, pusă în aplicare de regiunea franceză Hauts-de-France.

În special, Pireu (Grecia), Tampere (Finlanda) și Torino (Italia) vor primi granturi pentru proiecte care vor proteja spațiile publice și vor reduce vulnerabilitatea acestora, în conformitate cu Planul de acțiune din 2017 elaborat în cadrul uniunii securității. De asemenea, finanțarea din partea UE va sprijini, în 17 alte orașe, soluții inovatoare privind tranziția digitală, utilizarea responsabilă a terenurilor urbane și combaterea sărăciei.

Comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a adăugat: „Spațiile noastre publice au fost vizate de teroriști, care le percep ca fiind ținte vulnerabile și ușoare. Finanțarea UE și schimbul de cunoștințe pot asigura securitatea încă din stadiul conceperii, permițând totodată spațiilor publice să rămână centre de viață socială în orașele noastre. Granturile pe care le acordăm astăzi reprezintă un pas concret în această direcție.”

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.