România a acordat 100.000 de EURO pentru sprijinirea societății civile și a presei independente din Belarus

UE.gif

România a acordat suma de 100.000 de euro pentru sprijinirea societății civile și a presei independente din Belarus . Contribuția a fost acordată organizației „Fondul european pentru democrație”/European Endowment for Democracy (EED), în data de 15 septembrie 2020, din bugetul pentru asistență pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020, gestionat de MAE și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Fondul european pentru democrație (EED) este o organizație înființată în 2013 de Uniunea Europeană (UE) și statele membre ale UE pentru a încuraja democrația în vecinătatea europeană (Parteneriatul estic, Orientul Mijlociu și Nordul Africii – MENA), Balcanii de Vest, Turcia.

EED sprijină organizațiile societății civile, mișcările pro-democrație, activiștii civici și politici și platformele media independente și jurnaliștii care lucrează pentru un sistem politic pluralist și democratic.

Prin contribuția acordată, România se alătură celorlalți parteneri din UE, state membre și instituții, care dezvoltă proiecte în parteneriat cu EED, în beneficiul direct al societății civile din Belarus.

Sursa: Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.