Romania a atras aproape 4,8 miliarde de euro din fondurile europene pe dezvoltare rurala

daniel_constantin.jpg

daniel_constantinRomania a atras pana in prezent aproape 4,8 miliarde de euro din fondurile europene pe dezvoltare rurala, gradul de accesare fiind de 57%, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

“Agricultura Romaniei este sectorul care atrage an de an cele mai multe fonduri europene, dar in egala masura este sectorul care are la dispozitie an de an cele mai multe fonduri europene”, a subliniat Daniel Constantin.

Acesta a precizat ca 31 decembrie 2013 este data limita pana la care se pot contracta toate fondurile pe care sectorul de dezvoltare rurala le are la dispozitie, respectiv 8,1 miliarde de euro.

“Angajamentul nostru pentru 2013 este acela de a avea un grad de contractare de 110%, astfel incat sa ne asiguram ca la sfarsitul anului 2015 vom atrage toate fondurile pe care le avem la dispozitie pe dezvoltare rurala. In 2013 avem un angajament de a atrage fonduri europene, fie pe plati directe, fie pe dezvoltare rurala de 2,5 miliarde de euro. Este suma minima, dar m-as bucura sa avem mult peste aceasta suma”, a adaugat ministrul Agriculturii.

Potrivit sursei citate, in 2012, Romania ar fi putut atrage mai mult de 2,4 miliarde de euro daca ar fi avut asigurata in buget cofinantarea necesara.

“In 2012 am reusit sa atragem 2,4 miliarde de euro, dar am fi putut mult mai mult daca aveam in buget cofinantarea necesara pentru mai multe fonduri. Ne-am asigurat insa ca in 2013 sa avem aceasta cofinantare. Daca putem sa atragem 3 miliarde de euro exista bani pentru cofinantare”, a adaugat seful MADR.

Pentru perioada 2014-2020, Romania are la dispozitie un buget de 7,2 miliarde de euro din fonduri europene pentru dezvoltare rurala.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.