Rata de absorbtie a fondurilor UE s-a majorat pana la 12,82%

grafic_bani.jpg

grafic_baniRata de absorbtie a fondurilor UE s-a majorat de la 7,46% la inceputul lunii mai 2012 la 12,82% la data de 25 martie 2013, avansul inregistrat fiind de peste 70%. Dupa reluarea platilor de catre Comisia Europeana pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) la inceputul lunii februarie, gradul de absorbtie al finantarilor europene a inceput sa creasca.

Ca urmare a majorarii semnificative din ultimele 11 luni, fondurile europene atrase de Romania depaseau 2,46 miliarde de euro la data de 25 martie a.c. in acelasi timp, finantarile atrase de la Comisia Europeana ajung insa la 4,57 miliarde de euro, in conditiile in care acestea includ atat valoarea pre-finantarilor cat si pe cea a sumelor rambursate.

In data 25 martie a.c., pe Programul Operational Regional se inregistra cea mai mare rata de absorbtie, de aproape 24,70%, in crestere cu aproape 10 puncte procentuale fata de inceputul lunii mai 2012. Pe Programul Operational Sectorial Mediu gradul de absorbtie era de aproape 13%, in urma unui avans cu 8,5% inregistrat in ultimele 11 luni.

Documente:
Grafic rata de absorbtie programe operationale (PDF)

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.