Romania a venit cu mai multe propuneri de proiecte in cadrul Concursului European de Inovare Sociala

creativitate.jpg

creativitateIn cadrul Concursului European de Inovare Sociala au fost selectate, spre a obtine finantare, un numar de 30 de propuneri de proiecte.

In aceasta editie, au fost inscrise peste 1.400 de proiecte, iar tara noastra ocupa locul 3 in randul tarilor cu cele mai multe propuneri de proiecte trimise, dupa Italia (20%) si Spania (9%).

Unul din proiectele selectate este din Romania si prezinta o idee bazata pe o noua generatie de bauturi sanatoase, ambalate in recipiente inteligente si avand costuri reduse.

Prin acest proiect, initiatorul propune dezvoltarea de noi bauturi probiotice, pe baza de deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata. Aceste micro-capsule vor fi depozitate in dopul sticlei, pana cand utilizatorul deschide recipientul, amestecand continutul lor cu sucul propriu-zis. Produsul este unul inovativ luand in calcul pretul scazut datorat folosirii de deseuri agroalimentare, dar si ambalajul special creat pentru a pastra elementul probiotic incapsulat, pana la momentul consumului.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.