Romania are nevoie de investitii in infrastructura de 237 de miliarde de dolari pana in 2040

bani_ceas.jpg

Romania are nevoie de investitii in infrastructura in valoare de 237 de miliarde de dolari pana in 2040, insa tendintele de cheltuieli indica o suma de 226 de miliarde de dolari, rezultand un decalaj de 11 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat marti de Global Infrastructure Hub (GIH).

in sectorul de energie, investitiile necesare sunt evaluate la 62 de miliarde de dolari, trendul actual fiind de 57 de miliarde de dolari. Se remarca, astfel, un decalaj de 5,8 miliarde de dolari, cel mai mare inregistrat in domeniul infrastructurii.

in sectorul de telecomunicatii, investitiile necesare se ridica la 34 de miliarde de dolari.

Investitiile in infrastructura de transport aerian ar trebui sa ajunga la 1,4 miliarde de dolari pana in 2040. in prezent, tendintele investitiilor in acest sector sunt de doar 674 de milioane de dolari, rezultand o diferenta de 715 milioane de dolari.

La nivelul porturilor, investitiile ar trebui sa ajunga la 1,8 miliarde de dolari, trendul fiind de 990 de milioane de dolari, diferenta ajunge la 781 de milioane de dolari, potrivit raportului Global Infrastructure Outlook.

Investitiile din sectorul feroviar ar trebui sa creasca constant pana in 2040 pentru a ajunge la suma de 10 miliarde de dolari. Tendintele de investitii inregistrate sunt de 5,9 miliarde de dolari. Astfel, decalajul este de 3,6 miliarde de dolari.

in ceea ce priveşte investitiile in infrastructura rutiera, acestea ar trebui sa ajunga la 110 miliarde de dolari, iar cele din sectorul maritim se ridica la 18 miliarde de dolari.

La nivel mondial, GIH estimeaza ca infrastructura are nevoie de investitii in valoare de 94.000 de miliarde de dolari. Tendintele curente indica investitii de doar 79.000 de miliarde de dolari, rezultand un decalaj global de 15.000 de miliarde de dolari.

GIH, infiintat de G20 in 2014, are scopul de a ajuta la creşterea oportunitatilor pentru investitiile publice şi private in infrastructura, la nivel mondial.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.