Romania este la periferia UE dupa numarul de IMM-uri la mia de locuitori

IMM1.jpg

immCu 24 de IMM-uri la o mie de locuitori, la jumatate fata de media UE, Romania ramane prizoniera companiilor mari, firme de stat “anchilozate” si greu de restructurat, a multinationalelor care aduc in economie 150 mld. euro anual (60% din cifra de afaceri totala a business-ului din tara) si a deciziilor luate in afara tarii, desi antreprenoriatul a fost o prioritate pentru toate guvernele, insa doar la nivel declarativ.

De sase ani, economia locala se zbate sa treaca de 500.000 de IMM-uri, fara succes pana in prezent, iar tinta asumata de guvernul Ponta, de 670.000 de companii pana in 2020, ramane un obiectiv ambitios, fara vreun plan concret de realizare.

Cu bugete totale de 5 mil. euro anual, cum are programul SRL-D, nu poti crea si sustine o clasa de antreprenori si asa sugrumata de impozite, taxe si schimbari legislative de la o luna la alta. “E praf in ochi”, spune un tanar antreprenor despre finantarea maxima de 10.000 de euro de care poate bene­ficia un debutant in afaceri in Romania.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.