Romanii pot gasi finantare prin intermediul platformei online lansata de Comisia Europeana

femeie_laptop.jpg

femeie_laptopComisia Europeana, in parteneriat cu Banca Europeana de Investitii (BEI), a lansat platforma on-line fi-compass, care poate ajuta romanii sa gaseasca surse de finantare pentru acele proiecte care au fost ignorate de investitori, fiind considerate prea riscante. Proiectele pot fi din domenii variate, cum ar fi transport, energie sau internet in banda larga.

Platforma on-line fi-compass prezinta celor interesati oportunitatile oferite de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS) prin instrumentele financiare disponibile.

Salut lansarea fi-compass care va functiona ca ca un bazin comun de know-how si va avea rolul de a maximiza impactul real al acestui plan de investitii. Acest instrument poate furniza exemple excelente pentru alte tari, in special pentru cele care se lupta sa atraga finantare europeana, si sa asigure o utilizare eficienta a acesteia. Incurajez statele membre sa dubleze valoarea investitiilor canalizate prin intermediul instrumentelor financiare in noua perioada de programare.” a declarat Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.