Romanii si bulgarii pregatesc terenul pentru cooperarea transfrontaliera in perioada 2014-2020

romania_bulgaria.jpg

romania_bulgariaMinisterele Dezvoltarii Regionale din Romania si Bulgaria impreuna cu Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi pentru Granita Romania-Bulgaria vor organiza joi, 13 iunie la Constanta, cea de-a treia intalnire a Grupului Comun de Lucru pentru pregatirea urmatoarei perioade de programare pentru cooperarea teritoriala romano-bulgara 2014-2020.

Discutiile se vor concentra pe analizarea si aprobarea acordului de intelegere dintre cele doua state partenere privind viitorul program de cooperare romano-bulgara 2014-2020 si a urmatorului sistem informatic de monitorizare.

Fundamentul urmatorului cadru financiar multianual pentru perioada 2014-2020 pentru aria transfrontaliera romano-bulgara este actualul Program de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Grupul Comun de Lucru are rolul de a asigura eficienta si calitatea planificarii si programarii viitorului exercitiu financiar, respectiv a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2014-2020.

Tot joi, la Constanta, se va desfasura cea de-a zecea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

In cadrul reuniunii, va fi supus aprobarii Raportul Anual de Implementare al Programului pentru anul 2012 si se vor lua decizii importante la nivel de Program.

In acelasi timp, Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 va oferi informatii detaliate privind stadiul implementarii programului cu accent pe progresele fizice si financiare inregistrate pana in prezent.

Sursa: CBC Romania-Bulgaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top