Rovana Plumb: Coeziunea, piata unica si competitivitatea economiei UE sunt prioritati-cheie pentru Presedintia Romaniei

2ComREGI.jpg

Ministrul Rovana Plumb a prezentat, in Comitetul REGI din Parlamentul European, prioritatile Presedintiei Romane a CONS UE, din perspectiva Politicii de Coeziune.

Ministrul roman al Fondurilor Europene a aratat, in interventia sa, caPRES RO are obiective ambitioase dar si realiste in mandatul sau, punctand provocarile legate de Brexit, Cadrul Financiar Multianual si alegerile europarlamentare.

“Chiar dacamandatul nostru se desfasoaraintr-o perioadaplinade provocari, Presedintia romanava pune accentul pe obtinerea de rezultate tangibile pentru oamenii care traiesc in Statele Membre, contribuind astfel la o Uniune cat mai democraticasi mai aproape de cetatenii ei. PRES RO va fi un mediator impartial si va asigura consensul, pentru a avansa Agenda Europeana. Forta economiei UE este puternic influentatade capacitatea de convergentaa economiilor nationale, ramanand un puternic jucator global. Prin urmare, coeziunea, piata unicasi competitivitatea economiei UE reprezintaprioritati-cheie pentru Presedintia noastra”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Dna. Plumb a declarat, in Parlamentul European, caPresedintia Romanava continua examinarea celor 5 Regulamente care fac parte din Pachetul de Coeziune, astfel:

  • Regulamentul privind dispozitiile comune;
  • Regulamentul privind Fondul European pentru Dezvoltare Regionala;
  • Regulamentul privind Fondul de Coeziune;
  • Regulamentul privind Fondul Social European;
  • Regulamentul de cooperare teritorialaeuropeana/ INTERREG.

In discursul sau, dna. Plumb a mai subliniat ca “Discutiile cu partenerii nostri europeni din Statele Membre vor conduce la un progres substantial in negocieri, la nivelul Consiliului, astfel incat sapregatim mandatul pentru viitorul trialog”.

A reamintit capoliticile UE contribuie la reducerea disparitatilor economice, sociale si teritoriale si caPolitica de Coeziune ramane principala politicade investitii la nivelul Uniunii Europene.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.