Concurenta mare pe PNDR, 6.2 – fondurile pentru infiintarea de activitati non-agricole sunt pe terminate

rural-dezvoltare.jpg

terenUPDATE! Nu se mai depun proiecte deooarece bugetul a fost epuizat!

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta o concurenta acerba pe Submasura 6.2Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” a PNDR 2014-2020.

In aceste conditii, bugetul alocat acestei sub-masuri este aproape de epuizare, pana la atingerea plafonului stabilit de 120% din alocarea disponibila mai fiind disponibili doar 8,6 milioane de euro.

Prin sub-masura se acorda bani europeni nerambursabili pentru activitati care nu vizeaza domeniul agriculturii insa care conduc la dezvoltarea economica a zonelor rurale prin crearea de locuri de munca, obtinerea de venituri alternative pentru populatia din mediul rural si reducerea gradului de dependenta fata de sectorul agricol.

Astfel, AFIR reaminteste beneficiarilor interesati ca depunerea continua a proiectelor in cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submasuri se opreste inainte de termenul limita, atunci cand valoarea publica totala a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decat pargul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocarii aferente sesiunii anuale a componentei/submasurii respective.

Sursa: AFIR

5 thoughts on “Concurenta mare pe PNDR, 6.2 – fondurile pentru infiintarea de activitati non-agricole sunt pe terminate”

 1. iulian spune:

  Buna ziua , va rog sa-mi comfirmati daca informatia este corecta, despre subMasura 6.2 . Eu am vazut pe saitul AFIR ceasta informatie dar despre subMasura 6.1 .
  De care masura este vorba in stirea publicata de Dumneavoastra ?
  Va rog sa-mi dati un raspuns.
  http://portal.apdrp.ro/Uploads/Docu%20COMUNICATE%20DE%20PRESA/CdeP%202015/IP_1%2010%202015_%20Disponibil%20alocare%206.1.doc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Pe ambele masuri: https://www.finantare.ro/pndr-submasura-6-1-banii-europeni-pentru-instalarea-tinerilor-fermieri-sunt-pe-terminate.html

   Deci si pentru submasura 6.1, cat si pentru 6.2, bugetele se apropie de final.

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.