Rovana Plumb: Pentru perioada actuala, Romania nu a pierdut niciun euro din fondurile europene alocate

bani-ue.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a detaliat, marti seara, stadiul de absorbtie al fondurilor europene care ii sunt alocate Romaniei pentru perioada 2014 – 2020.

“In perioada actuala de programare, Romania nu a pierdut niciun euro din alocarea fondurilor europene nerambursabile. Vreau sa precizez ca avem o relatie foarte buna, o relatie profesionala corecta, cu Comisia Europeana, avand o colaborare permanenta, un dialog constructiv cu partenerii nostri”, a afirmat Rovana Plumb, in cadrul unei declaratii de presa facute, marti seara, la Guvern.

Conform ministrului Fondurilor Europene, stadiul de absorbtie al fondurilor europene este urmatorul, pentru Romania, la inceputul lunii noiembrie: a fost platita o suma de 6,4 miliarde de euro, care, cu tot cu platile directe catre fermieri se ridica la 11 miliarde de euro; MFE a lansat linii de finantare de 25,3 miliarde de euro, care reprezinta 90% din alocarea de fonduri de coeziune pe care le gestioneaza Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Administratiei Publice.

In plus, valoarea proiectelor depuse este de 33 de miliarde de euro, dintre care 15,6 miliarde de euro sunt contractate, respectiv semnate. Astfel, rata de contractare a crescut de la 5% in 2017 pana la 53,3% in 2018. In plus, rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania este de 20,3%, fata media europeana, care este de 22%.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.