Comisia Europeana investeste in infrastructura si patrimoniul cultural din orasul Napoli si imprejurimi

corina-cretu.jpg

Comisia Europeana a aprobat o finantare de 868 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune, pentru cinci proiecte majore ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport si apa, precum si conservarea patrimoniului cultural in orasul italian Napoli si vecinatatea sa.

Pachetul de investitii va permite finalizarea lucrarilor incepute in cadrul financiar anterior (2007-2013). Cele cinci proiecte vor fi finalizate intre 2020 si 2022 si vor veni in sprijinul locuitorilor din Napoli.

“Napoli este o adevarata bijuterie europeana si ma bucur ca fondurile UE ajuta la punerea in valoare a frumusetii orasului, sprijina dezvoltarea sa economica si imbunatatirea conditiilor de trai pentru locuitorii sai. Aceste proiecte sunt exemple ale prieteniei de lunga durata dintre UE, Italia si poporul italian”, a declarat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Lucrarile finantate de UE vor contribui la renasterea culturala si sociala a acestui sit de patrimoniu UNESCO, aducand beneficii celor 85.000 de locuitori din centrul orasului.

In urma unui plan cuprinzator de dezvoltare urbana, finantarea UE va fi utilizata pentru a aduce imbunatatiri in ceea ce priveste spatiile publice, trotuarele, precum si drumurile si pistele pentru biciclete si pietoni. In jurul Domului din Napoli vor fi create zone in care vor fi instalate puncte de acces Wi-Fi, precum si piste de biciclete si sisteme moderne de supraveghere video.

Proiectul are, de asemenea, obiectivul de a proteja si incuraja micii intreprinzatori specializati in mestesugurile traditionale, cum ar fi productia de instrumente muzicale sau de hartie, si de a permite infiintarea de noi firme in aceasta zona in conformitate cu recomandarile UNESCO.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.