Rovana Plumb: Romania are nevoie de o noua abordare in privinta fondurilor europene

corina_cretu_rovana_plumb_82931700.jpg

Rovana Plumb se afla intr-o vizita de lucru la Bruxelles, pentru a continua si aprofunda dialogul cu reprezentantii Comisiei Europene. In cadrul vizitei, sunt prevazute intrevederi cu Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri, Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala si cu Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil cu Ocuparea Fortei de Munca, Crestere Economica, Investitii si Competitivitate.

“Vizita mea la Bruxelles se inscrie in demersurile pe care Guvernul Grindeanu le intreprinde pentru a atinge tintele planificate prin Programul de Guvernare. Ne concentram in acest an pe solutii si mecanisme de simplificare pentru atragerea de fonduri europene in Romania. Este nevoie de o noua abordare, de o noua filozofie de a ne raporta la fondurile europene, fiindca ne dorim ca de aceste fonduri si de implementarea proiectelor sa beneficieze fiecare roman. in acest sens, intalnirile pe care le am cu reprezentantii Comisiei Europene au drept obiectiv gasirea rapida a solutiilor pentru deblocarea mecanismelor si accelerarea absorbtiei, in contextul in care s-a pierdut un an din implementare”, a declarat Plumb, in cadrul intrevederilor.

Conform comunicatului, ministrul roman a mai aratat ca Romania are nevoie de proiecte care sa poata fi finantate in perioada 2014 — 2020 si a subliniat necesitatea concentrarii pe doua directii prioritare, respectiv infrastructura si proiecte sociale, “care inseamna locuri de munca si dezvoltare pe termen lung, adica indeplinirea obiectivelor asumate prin Programul de Guvernare”.

“La randul sau, Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala, s-a declarat increzatoare in ceea ce priveste evolutia absorbtiei pentru tara noastra si a apreciat faptul ca fondurile europene sunt privite ca o prioritate de actualul guvern de la Bucuresti. A reamintit ca cele 23 de miliarde de euro alocate sunt o oportunitate importanta pentru dezvoltarea Romaniei“, mentioneaza sursa citata.

Pe agenda ministrului roman la Bruxelles sunt prevazute, de asemenea, intalniri cu Marc Lemaitre, director general in cadrul DG Regio Carsten Rasmussen, sef de unitate DG Regio, Michel Servoz, director general DG Ocupare, Francisco Merchan Cantos, director Unitatea de Audit a CE, precum si cu Lowri Evans, director general DG Piata Interna.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.