Rovana Plumb: Romania, pe tot ce inseamna politica de coeziune, e la 16%, fata de media europeana, de 18%

rata-absorbtie.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat luni, la Bacau, ca Romania nu este departe de media de absorbtie a fondurilor europene si ca aceia care afirma contrariul sunt persoane care nu stiu “ce inseamna fonduri europene si sistemul lor de gestiune si control”.

“Romania, pe tot ce inseamna politica de coeziune, este la un procent de 16%, fata de media europeana, care este de 18% si aceste date sunt confirmate de Comisia Europeana la sfarsitul lunii aprilie. Romania, in momentul de fata, desi a plecat de la o rata de contractare de 5%, a ajuns acum la o rata de contractare de 42%, care inseamna 11,6 miliarde de euro. Dintre acestia, peste 5 miliarde de euro trebuie sa treaca prin procedeul de licitatie si chiar vreau sa-i multumesc doamnei prim-ministru ca prin noua lege a achizitiilor publice putem sa deblocam proiectele si sa aducem banii europeni in tara”, a declarat Rovana Plumb.

Aceasta a subliniat, totodata, importanta legii parteneriatului public-privat, prin care sustine ca exista posibilitatea pentru prima oara in Romania de a dezvolta nu numai infrastructura, ci si serviciile.

La randul sau, premierul Viorica Dancila a subliniat ca “Guvernul face eforturi deosebite pentru absorbtia de fonduri europene, ca baza pentru generarea cresterii si dezvoltarii economice”.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.