S-a lansat evenimentul “Open Day – Ziua portilor deschise la institutiile europene” din Bruxelles

consiliu-1.jpg

Comitetul Regiunilor (CoR) a lansat editia 2017 a manifestarii “Open Day – Ziua portilor deschise la institutiile europene din Bruxelles” pentru participarea oraselor, provinciilor si regiunilor din Europa cu standuri de promovare si prezentare. Activitatile vor avea loc, ca in fiecare an, in sediul CoR, cladirea Jacques Delors (rue Belliard 99-101) din Bruxelles.

Stabilit pentru a avea loc la 6 mai 2017, evenimentul va implica, alaturi de Comitetul Regiunilor, Parlamentul European, Consiliul, Comisia Europeana si Comitetul Economic si Social European, si se va adresa publicului larg, dar si celor care lucreaza in mediul european.

In acest an, nu exista o tema unitara la nivel inter-institutional, dar Comitetul Regiunilor a decis sa lanseze, pentru regiunile si orasele care organizeaza standuri in incinta sa, tema “Mandru/a de regiunea mea/orasul meu”. Cele mai bune 4 aplicatii vor avea posibilitatea sa-si amenajeze standurile la parterul institutiei, cel mai vizibil si vizitat loc din institutie. Celelalte standuri de prezentare si promovare vor fi organizate in Atriumul de la etajul 5.

Asadar, orasele, provinciile, regiunile europene sunt invitate sa-si prezinte un produs far, emblematic, care le face speciale (spre exemplu, artizanat, produse gastronomice, bauturi traditionale, instrumente muzicale, etc.). Participantii au, de asemenea, posibilitatea sa prezinte filme documentar care vor putea fi vizionate pe ecrane plasma amplasate in spatiul expozitional al standurilor, dar si sa propuna organizatorilor activitati mobile de divertisment pentru copii si tineri.

Inscrierile pentru organizarea unui stand de promovare se fac numai on-line pe website-ul Comitetului Regiunilor pana la data de 31 martie 2017 formularul de aplicare va fi postat in curand).

Organizatorii au pus la dispozitia celor interesati o adresa de email, [email protected], adresa care poate fi folosita pentru obtinerea detaliilor sau comunicarea unor informatiilor suplimentare privind organizarea standurilor.   

Detaliile de logistica prezentate in prima reuniune organizatorica din 27 ianuarie a.c. se regasesc AICI. Cea de-a doua reuniune pentru participantii inscrisi la eveniment va avea loc la Bruxelles la data de 25 aprilie a.c.

Sursa: UNCJR
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.