S-au lansat granturile SEE pentru eficienta energetica, destinate IMM-urilor

eficienta_energetica.jpg

eficienta_energeticaMinisterul Economiei, in calitate de Operator de Program pentru Programul “RO 05 Eficienta Energetica”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, anunta lansarea primului apel de proiecte, care va fi deschis pana pe 9 mai 2014, ora 13:00.

Programul RO 05 are scopul de a creste eficienta energetica in sectoarele industriale cu accent pe industriile cu un nivel ridicat de poluare si consum mare de energie.

Valoarea totala a programului: 9,411,765 €. Valoarea finantarii nerambursabile per proiect variaza intre 200.000 de euro si 700.000 euro.

Beneficiarul trebuie sa aiba o contributie financiara de cel putin 30% din costurile eligibile, din resurse proprii sau din credite.

Sunt eligibile pentru finantare IMM-urile care implementeaza proiecte ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice si economisirea energiei in industrie, conform OUG nr. 22/2008 (privind eficienta energetica si promovarea energiei din surse regenerabile la utilizatorii finali).

Scorul minim obtinut dupa evaluarea tehnica si financiara, care califica proiectul pentru finantare, este de 70 de puncte.

Cererile de finantare se depun la Ministerul Economiei, Unitatea de Implementare a Programului “Eficienta Energetica”, Adresa: Calea Victoriei 152, Cod postal 010096, Sector 1, Bucuresti.

Document anexat:

Ghidul solicitantului RO 05 Eficienta Energetica (DOC)

Sursa: EEAGrants.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.