S-au semnat primele contracte de finantare pentru Polul AUTO MUNTENIA!

1.jpg

POLUL Auto MunteniaIn data de 24 februarie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a participat la ceremonia de semnare a primelor contracte de finantare ale proiectelor integrate depuse de Polul de Competitivitate AUTO MUNTENIA!

La acest eveniment, ce a avut loc la sediul AM POS CCE, au participat premierul Victor Ponta, ministru interimar al Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Constantin Nita, ministrul interimar al Economiei si ministru delegat pentru Energie, Adrian Volintiru, secretar de stat in Ministerul Economiei, coordonator al domeniilor Politici industriale si Fonduri europene, Nicolas Jean Etienne Maure, directorul general Automobile Dacia SA, Petru Sorin Buse, directorul general Renault Technologie Roumanie SRL, reprezentanti ai administratiei publice locale din judetele Arges si Dambovita, precum si mass-media.

Cele sase proiecte primesc finantare nerambursabila FEDR in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 1 “Un sistem de productie inovativ si ecoeficient”, DMI 1.3 “Dezvoltarea durabila a antreprenoriatului”, Operatiunea “Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes national si international“. Totodata, s-a semnat Acordul Cadru privind obligatia realizarii pachetului minim integrat de proiecte propuse de Polul AUTO MUNTENIA.

Obiectivul Polului consta in cresterea competitivitatii in domeniul industriei auto pe plan national si international a companiilor din cadrul acestei asociatii, prin stimularea inovatiei in domeniul auto, prin dezvoltarea de noi structuri de afaceri si investitii, cu scopul de a produce autovehicule si componente auto competitive atat pe piata nationala, cat mai ales pe cea internationala, pana in anul 2020. Proiectele Polului AUTO MUNTENIA, ale caror contracte au fost semnate astazi, au o valoare totala de aproximativ 180 milioane de lei (aproximativ 40 milioane de euro), din care valoarea financiara nerambursabila este de peste 68 milioane de lei (aproximativ 15 milioane de euro). Acestea sunt urmatoarele:

– Investitii nr. 1 “Cresterea capacitatii Automobile Dacia de a raspunde noilor cerinte ale pietei prin produse inovative”;
– Investitii nr. 2 “Cresterea capacitatii RTR de a dezvolta vehicule noi inovative si competitive”;
– Proiect CERCETARE “Cercetarea si dezvoltarea de sisteme electrice, electronice, termice si tehnologii inovative pentru alternative de mobilitate durabila, pentru cresterea eficientei energetice a vehiculelor, in scopul reducerii emisiilor poluante si imbunatatirii confortului termic pentru pasageri” ;
– Proiect SOFT nr. 1 “Coordonarea, monitorizarea si raportarea privind implementarea proiectelor si a strategiei de dezvoltare a Polului Auto Muntenia” ;
– Proiect SOFT nr. 2 “Pregatirea proiectelor – etapa esentiala in obtinerea fondurilor nerambursabile” ;
– Proiect SOFT nr. 3 “Management strategic pentru dezvoltarea si operationalizarea polului de competitivitate”.

ADR Sud Muntenia a devenit, incepand de luna trecuta, membra in Consiliul Director, prin semnarea actului aditional pentru acordul de parteneriat privind pachetul integrat de proiecte al Polului AUTO MUNTENIA. Promotorii constituirii polului de competitivitate in domeniul automobilelor sunt SC Renault Technologie Roumanie SRL si SC Automobile Dacia SA.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.