Salariile angajatilor IT, platite de stat. O companie din Iasi va primi 5,4 milioane de euro de la buget

computere.jpg

computereStatul da o mana de ajutor pentru sustinerea afacerilor din domeniul IT, astfel incat investitorii straini sa ramana in Romania. O companie din Iasi, cu capital strain, a obtinut de la Ministerul Finantelor un sprijin de 5,4 milioane de euro. De castigat vor avea si specialistii autohtoni in software, pentru ca firma le va oferi noi locuri de munca.

In schimbul ajutorului de la stat de 5,4 milioane de euro, compania ieseana de IT si-a asumat obligatia de a crea 200 de locuri de munca, pe care sa le mentina pe o perioada de cel putin 5 ani. “Pozitiile sunt variate, mergand inclusiv de la pozitiile de entry, junior, experience, senior, arhitect, management. Este o crestere constanta in ani, undeva in jur de 65 – 70 pe an, pe 2014, 2015, 2016“, explica Stefan Rusu, manager companie IT.

Banii vor acoperi jumatate din cheltuielile salariale ale firmei pe o perioada de doi ani, dar si alte investitii.

Mai multe detalii: Digi24.ro

One thought on “Salariile angajatilor IT, platite de stat. O companie din Iasi va primi 5,4 milioane de euro de la buget”

  1. balici mihai spune:

    Acest fond guvernamental prin care se poate acorda 5, 10 milioane de euro ce reprezinta 50% dein totalul proiectului nu este special pentru IT
    Orice firma mare care creaza un numar de peste 200 de locuri de munca primeste acest ajutor nerambursabil prin HG 1680 sau HG 759 , iar domeniile de activitate pot fi din cele mai diferite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.