Sansa unui nou inceput profesional

Sansa unui nou inceput profesional
pentru toti cei care isi doresc sa lucreze in proiecte cu finantare europeana

~ Comunicat de presa ~

Daca Romania se pune realmente pe treaba, are si va avea tot mai multa nevoie de oameni capabili si de competente reale la cheie!

Intrucat vom fi obligati de noul val UE sa lucram in echipe multi- si inter-disciplinare pe proiecte, este necesar sa ne insusim un stil autentic occidental de lucru care sa cuprinda aspecte pana acum vitregite: elaborare de proiecte viabile, monitorizare si evaluare interna a activitatilor, notiuni temeinice de comunicare in vederea raportarii asupra fazelor de lucru, prevenirea si aplanarea posibilelor conflicte si litigii, o mai buna reprezentare a intereselor prin lobby profesionist.

Altfel spus, informarea, formarea tintita pe obiective comune, comunicarea si inter-comunicarea devin cheia repurtarii oricarui succes pe termen mediu si lung. In acest sens, noua Lege a Educatiei in curs de aprobare finala confera un rol mult mai important universitatilor si parteneriatelor incheiate de acestea cu organizatiile neguvernamentale active, care si-au probat in cursul timpului un rol consistent in acest sens.

In acest sens, inca din vara anului 2007, EUROLINK-House of Europe a creeat cu sprijinul unor importanti parteneri, dar in primul rand al Universitatii Romane de Stiite si Arte „Gheorghe Cristea”, primul Program de Formare Sistematica de tip post-universitar on-line in sprijinul accesarii si implementarii proiectelor cu finantare europeana. Programul se desfasoara sub egida Platformei de Actiune si Interventie Rapida „EU-RO Clearing Funds” (www.StructuralFunds.ro), partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene si ACIS de sub egida Guvernului Romaniei.

Pana acum, peste 250 de persoane din sectorul public sau din cel privat au urmat cu succes aceste cursuri. Pentru toti aceia care resimt nevoia unei certificari solide a competentelor si abilitatilor intr-o viziune panoramica si complexa, isi doresc sa puna bazele unui nou decolaj in cariera sau sa treaca la depunerea unor cereri de finantare ori planuri de afaceri de perspectiva, informam ca din data de 10 decembrie 2009 se inaugureaza o noua perioada de inscrieri pentru grupa a XII-a a cursului online care va incepe in a doua parte a lunii ianuarie 2010. ATENTIE: numarul de locuri este limitat la maxim 20, iar inscrierea se face in ordinea primul venit-primul servit. Cursantii beneficiaza printre altele de urmatoarele avantaje speciale:

-consiliere personalizata tip tutorial, fie prin e-mail pe problemele punctuale ale temelor studiate, fie, pe baza de programare, printr-o intrevedere cu coordonatorii cursurilor;
-reduceri speciale de participare de pana la 50% celor interesati sa aiba acces la celelalte evenimente publice de specialitate organizate sub egida Platformei EU-RO Clearing Funds;
-redactarea unei Scrisori Oficiale de Recomandare pentru sprijinirea cursantilor in procesul de recrutare sau cooptare prompta in echipele de gestionare sau implementare a proiectelor;
-includerea in Baza de Date a Expertilor, Consultantilor si Managerilor in domeniul proiectelor cu fonduri europene care confera posibilitatea cooptarii si consultarii reciproce a acestora in cadrul proiectelor implementate.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot consulta siteul www.StructuralFunds.ro sau se pot adresa secretariatului nostru la tel./fax: 021.2304997; e-mail: [email protected] .

Pentru conformitate,
EUROLINK-House of Europe

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

0 thoughts on “Sansa unui nou inceput profesional”

  1. POP ONISOR spune:

    Buna ziua si un an nou mai bun va zic. foarte bine

  2. Spac Catalina Mirela spune:

    Sunt profesor de geografie si am lucrat la proiecte Comenius.Doresc sa lucrez si in proiecte structurale.
    Modul in care evoluezi profesional si atitudinal lucrand in cadrul proiectelor e o sansa pentru un nou inceput. Abilitatile de viata dobandite astfel sunt o sansa pentru un nou inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.