Satu Mare: Licitaţie de aproape 30 de milioane de lei pentru achiziţia de autobuze hibride

autobuz-electric-605x.jpg

Primăria municipiului Satu Mare organizează o licitaţie în valoare de aproape 30 de milioane de lei pentru achiziţia de autobuze hibride, banii fiind asiguraţi din fonduri europene, potrivit unui anunţ publicat vineri pe sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Licitaţia în cadrul proiectului “Creşterea eficienţei transportului public urban de călători prin achiziţionarea unor autobuze hibride şi asigurarea infrastructurii suport” se va desfăşura pe două loturi, urmând să fie achiziţionate autobuze hibrid de capacitate medie şi de capacitate mare.

“Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Satu Mare elaborat în 2016 – 2017 conţine o serie de măsuri menite să îmbunătăţească condiţiile de mobilitate urbană prin dezvoltarea transportului public şi a modalităţilor de transport nemotorizat, generând un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului Satu Mare. Urmărind acest obiectiv, Primăria municipiului Satu Mare intenţionează să achiziţioneze autobuze hibride noi, cu acţionare cu motor diesel/motor electric, răspunzând astfel necesităţii modernizării parcului auto de transport public de călători care este o soluţie pe termen lung în ce priveşte rezolvarea nevoilor de mobilitate a populaţiei de toate vârstele de la nivelul municipiului Satu Mare, asigurând un mediu de locuire mai accesibil, sigur şi sănătos”, au precizat reprezentanţii primăriei.

Documentaţia prevede ca în primul an să fie furnizate şapte autobuze medii, iar în al doilea an, opt mijloace de transport. Valoarea totală estimată este de 29.893.704 lei. Comisia va desemna câştigătoare societatea care va obţine “cel mai bun raport calitate-preţ”, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 26 martie 2019.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.