Scandal cu fonduri europene in Moldova

drum5.jpg

infrastructura, ruralDupa cinci ani de la semnarea contractelor de finantare a unor proiecte, cinci primarii de la tara s-au trezit ca trebuie sa returneze toti banii la Uniunea Europeana. Sumele sunt enorme pentru posibilitatile financiare ale celor cinci comunitati. Decizia a fost luata de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), in urma unor nereguli constatate de Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF).

In anul 2009, Primaria Brodina a obtinut o finantare europeana de 2 milioane de euro pentru un proiect derulat prin masura 3.2.2 Dezvoltarea Satului Romanesc. Banii s-au cheltuit pe retele de apa, canal, betonarea unui drum si constructia unui after-school. Receptia lucrarilor s-a facut in 2013.

Un an mai tarziu, Primaria Brodina a primit o adresa de la AFIR, prin care i se cere returnarea banilor intrucat evaluarea proiectului s-a facut in mod incorect. Primarul comunei, Vasile Melen, se apara si spune ca proiectul a fost verificat in mai mult randuri, iar evaluarea nu a fost facuta de primarie, ci de angajatii institutiei care solicita rezilierea contractului de finantare.

Mai multe detalii: www.ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.