Scurt! Despre BRD

Care este logica unui cont bancar? Îmi fac cont la o bancă pentru a-mi ușura cât de cât viața: plăți prin POS, plăți către diverși furnizori prin OP, plăți online etc..

Totuși dacă am cont la BRD Agenția Iași și încerc să retrag bani prin formular de retragere numerar sau să plătesc prin ordin de plată, dar de la o agenție aflată în altă localitate (în speță, Siret), simplitatea pe care o visam mai sus se transformă: consiliera îmi sugerează să scot bani din cont și să plătesc cash la ghișeu. Motivul: procedura e complicată, trebuie să se sune la Iași, Iașul să mă valideze și să confirme existența banilor în cont. OK. Deci e de muncă … Muncește!

Se pare că un mamut precum BRD-SG nu are sistem de vizualizare în timp real a datelor clienților săi (or something).

Normal! Așa ceva costă iar acționarii nu sunt interesați de cheltuieli, ci de profit. Iar dacă treaba merge și așa …

Pe fondul unor discuții recente despre orientarea (sau ne-orientarea) către client a companiilor de telefonie mobilă, mă întreb cât va mai trece până când astfel de scăpări vor începe să fie analizate ca riscuri de către acționariat. Bănuiesc că atunci când clienții vor începe să compare și să se orienteze către alte servicii.

Dar atunci s-ar putea să fie cam târziu …

Valentin Mazareanu

Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

0 Replies to “Scurt! Despre BRD”

  1. simina spune:

    Continuare:

    7)de a scoate bani de la ghiseu dintr-un cont pentru PFA in alta localitate decat cea in care ai creat contul.

    8)a fi notificat prin email sau sms de altceva decat promotii. Aveam in cont o suma, sa zicem 100 de lei. Initiez doua transferi online de 50 lei pentru care mi s-a spus ca nu se percepe comision. Descarc chitantele aferente transferului. Dupa n zile, remarc ca al doilea transfer nu a fost realizat intrucat primul a antrenat un comision nesemnificativ (0.05 lei), deci nu mai erau fonduri suficiente si pentru al doilea. Voi plati acum penalizari pentru intervalul de timp in care trebuia sa se faca transferul si cel in care am sesizat ca nu s-a realizat din cauza unui comision ascuns.

    Va urma. Cu siguranta!

  2. Pe blog am scris vineri cu publicare automata luni, pe site am publicat vineri.
    Idee este ca luni am avut vreo 4 apeluri pierdute de la un numar necunoscut. Pe al 5-lea l-am prins. Era de la BRD (centru).
    O voce draguta imi explica cum ca pot sa platesc facturi si prin internet, prin telefon etc. si ca de fapt toata povestea de la agentia din Siret este cauzata (datorata) unei extra-masuri de securitate: verificarea specimenului de semnatura.
    Deci vin cu CI, cu poza mea acolo, cu CNP si alte date si voi aveti nevoie de verificarea semnaturii.
    Ok,ok
    … nu critic dorinta voastra de a asigura securitatea unei tranzactii si siguranta banilor unui client. Pai dar ia uite ce scrie Bogdan mai sus: ca la BRD-Net lucrati doar cu username si parola.
    Pai pe de-o parte sunteti extrem de atenti, dar acolo unde vulnerabilitatea este sporita o cam lasat pe linia moarta.

    Banc Post si ING (ca de ei stiu eu) lucreaza de foarte mult timp cu Tokene sau DigiPASS-uri „pe persoana fizica”. Poate o face si BRD-ul si atunci ne facem „mea” culpa.
    Dar chiar si in conditiile informatiilor primite de la vocea draguta: Siret-ul tot mi-a sugereat sa scot banii din cont si sa platesc cash. Aici e problema.
    Cat despre tranzactii prin telefon …. hmmm … Bogdan, poate ar trebui sa le faci o prezentare despre interceptarea convorbirilor, apelarea cu un alt numar etc.
    Si acum la final, un alt aspect dragut in dialogul amintit: la sfarsit sunt intrebat daca mai doresc informatii suplimentare. Pai nu eu am sunat … nu eu am solicitat informatii …

    Totusi, nu pot sa nu constat si un aspect pozitiv: lucrurile se misca. La centru, dar se misca.
    Toata povestea asta mi-a amintit de o cerere pe care o trimiteam prin decembrie 2008 catre Metro Cash & Carry si, undeva prin martie 2009, eram sunat de catre reprezentantii Metro sa mi se raspunda la solicitare. Mi-au dat lacrimile instant de bucurie ca … lucrile incepeau sa se miste.
    (oricum intre timp imi rezolvasem de mult problema – cred ca era vorba despre achizitia unui produs)

  3. Bogdan spune:

    As mai adauga si imposibilitatea de:
    1) a vedea in timp real, online, ce se intimpla cu banii din cont
    2) a vira bani intr-un alt cont, pentru asta trebuie sa te duci la banca sa declari tu pt ce conturi vei face plati
    3) a depune oricand bani in cont
    4) a face plati online ORIUNDE in lume, nu doar in RO
    5) a fi notificat prin e-mail si SMS atunci cind apar sau dispar bani din cont
    6) a fi protejat si printr-un alt mijloc de acces al contului online decit standardul user/pass (care sunt cifre si atit)
    7) … mai adaugati voi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top