Se depun proiectele pentru apelul FACCE SURPLUS 2 2017 – Small scale biorefineries

agricultura.jpg

FACCE-JPI si FACCE SURPLUS au lansat cel de-al doilea apel in comun de proiecte de cercetare transnationale “Small Scale biorefineries”. Acest concept vizeaza cresterea productivitatii si sustenabilitatii agriculturii europene precum si a economiei rurale. Se doreste de asemenea sustinerea inovatiei si crearea valorii locale din biomasa si biorafinarii in sinergie cu intensificarea ecologica durabila a productiei de biomasa, in acord cu conditiile economice, de mediu si sociale si adaptarea la schimbarile climatice.

Status: Inactiv
Depunere pana la: 7.03.2017
Buget: 350.000 euro

Prezentul apel de proiecte vizeaza imbunatatirea colaborarii si cooperarii in ERA in domeniul intensificarii durabile a productiei de alimente si biomasa nealimentara si sisteme de transformare descentralizate, in special la scara mica multi-input, vizand conceptul biorafinarii pentru mai multe produse. Se doreste de asemenea sustinerea inovatiei si crearea valorii locale din biomasa si biorafinarii in sinergie cu intensificarea ecologica durabila a productiei de biomasa, in acord cu conditiile economice, de mediu si sociale si adaptarea la schimbarile climatice.

Sinergii puternice intre productia agricla si industria alimentara si de prelucrare / industria chimica sunt necesare pentru orice concept de biorafinarie, prin urmare includerea ambelor sectoare de productie si de transformare fiind esentiale.

Bugetul indicativ al apelului este de 6.25 milioane euro si este constituit din bugetele celor 10 partneri din apel: Belgia-Flanders, Estonia, Finlanda, Franta, Norvegia, Polonia, Romania si Olanda.

Pentru Romania bugetul este de 350.000 euro.

Sunt cerute consortii transnationale de proiecte din cel putin 2 tari participante la apel.

Durata proiectelor poate fi de max 36 de luni.

Depunerea proiectelor se face online pe platforma de depunere de la adresa www.submission-faccejpi.com.

Un modul de cautare parteneri este pus la dispozitia aplicantilor la adresa https://www.submission-faccejpi.com/partnering-platform/post.

Mai multe informatii se gasesc pe pagina FACCE SURPLUS 2.

Persoana de contact UEFISCDI:
Adrian ASANICA
E-mail: [email protected]
Telefon: +4 0744 45 00 11

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website
Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: uefiscdi.gov.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.