Se fac inscrierile pentru concursul online Digitaliada

Digitaliada.jpg

Digitaliada este un proiect ce se adreseaza in principal elevilor si profesorilor, precum si tuturor celor implicati sau interesati de educatia digitala. Prin acest proiect, Fundatia Orange urmareste crearea unor modele de bune practici ce propun, pe de o parte, invatarea continua pentru profesori si adaptarea lor la metode de predare moderne si, pe de alta parte, imbunatatirea performantelor scolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.

Status: Activ
Depunere pana la: 25.04.2017
Buget: aproximativ 6.000 euro

Obiectiv

Digitaliada isi propune:

  • Promovarea educatiei digitale – invatarea bazata pe folosirea tehnologiei si a continutului digital –printr-o serie de modele de bune practici implementatein 10 scoli din Romania, alese prin concurs, la clasele V-VIII, pe parcursul anului scolar 2016-2017.
  • Motivarea profesorilor si a elevilor romani din toate localitatile tarii pentru a crea continut digital propriu, inovator, destinat folosirii in scolile din Romaniala la orele de clasa si incurajarea impartasirii acestui tip de experienta scolara prin intermediul unei platforme online cu continut educational liber – www.digitaliada.ro.

In cadrul proiectului Digitaliada a fost creata o platforma online interactiva – www.digitaliada.ro, care functioneaza ca un hub online de informatie privind educatia digitala in scolile din  Romania.

Un obiectiv important al platformei online este acela de a atrage resurse educationale, in format digital, in vederea folosirii acestora de catre toti cei interesati.

Platforma incurajeaza crearea de continut educational original in format digital si incarcarea lui pe platforma in doua sectiuni dedicate.

Se considera resursa educationala digitala orice material original ce poate fi utilizat liber in procesul de educatie si este creat prin folosirea tehnologiei informatiei si a comunicarii (de exemplu: software educational, materiale audio-video precum demonstratii, tutoriale sau inregistrari din timpul orelor de curs, materiale foto sau video ce au ca subiect teme de curs, animatii, prezentari create prin folosirea programelor din MSOffice, cum ar fi prezentarile in Power Point etc.).

O persoana poate publica materiale educationale in ambele sectiuni.

Solicitanti eligibili

1)    Sectiunea Concurs

Aceasta gazduieste Concursul Digitaliada, care se va desfasura in perioada 17 noiembrie 2016 – 25 aprilie 2017.
Este un concurs national de materiale educationale in format digital pentru clasele V-VIII.

Concursul se adreseaza in principal profesorilor din orice scoala din Romania, dar si oricarei alte persoane peste 18 ani interesate sa creeze si sa distribuiepublicului larg materiale didactice in format digital,ce pot fi folosite in procesul de predarea oricarei discipline scolare de la clasele V-VIII.

Materialele digitale pot fi incarcate pe platforma prin intermediul unui formular de inscriere.

Castigatorii concursului vor fi rasplatiti cu premii constand in echipamente electronice si IT.

2) Sectiunea Alte resurse

Aceasta sectiune va contine resurse educationale digitale identificate sau create de echipa de proiect. De asemenea, in aceasta sectiune sunt invitati sa publice materiale digitale dedicate procesului educational de la clasele V-VIII toti cei care au folosit sau au creat asemenea materiale, dar nu doresc sa le inscrie in concurs. Materialele publicate in aceasta sectiune nu participa la concurs.

Materialele publicate pot fi originale – create de cei care le posteaza, sau pot fi preluate din alte surse, cu conditia
sa se mentioneze sursa si sa nu presupuna plata drepturilor de autor pentru Fundatia Orange sau pentru utilizatorii website-ului www.digitaliada.ro.

Persoana care depune  un formular de inscriere pentru orice material educational pe platforma online declara si garanteazaca materialele incarcate in aceasta sectiune:

a) sunt originale, nu sunt copiate total sau partial din alte surse si nu incalca drepturile nici unei terte parti, iar persoana care le incarca este autorul lor si detinatorulexclusiv al tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra acestora si ca este de acord si intelege ca, prin incarcarea materialelor pe website, acestea vor fi puse la dispozitia tuturor utilizatorilor online pentru a fi folosite in mod gratuity in activitati de invatamant in oricare modalitati (inclusiv prin comunicare catre public,distribuire, reproducere, modificare etc.);
b) sunt obtinute din surse deschise publicului pentru utilizare libera in orice modalitate(inclusiv prin comunicare catre public, distribuire, reproducere, modificare etc.),fara a fi necesar consimtamantul titularilor de drepturi de proprietate intelectuala sau plata unor remuneratii, asa-numitele opere ”open-source”. Materialele digitale pot fi incarcate pe platforma in sectiunea  Alte Resurse pe baza unui formular de inscriere, identic cu cel de la sectiunea Concurs. 

Buget

Premiile le vor fi acordate aplicantilor in calitate de persoane fizice,pe baza unui proces-verbal de predare-primire intre Asociatia Actori Europeni, in calitate de implementator pe partea de management a proiectului Digitaliada, si persoana castigatoare. Premiile vor consta in echipamente digitale si IT:

• Premiul 1 – un laptop performant, cu licente si o camera foto perfomanta (aprox. 2.300 euro);
• Premiul 2 – un laptop performant,cu licente (aprox. 1.300 euro);
• Premiul 3 – o camera foto performanta (aprox. 1.000 euro);
• 6 Mentiuni – o tableta (aprox. 350 euro);
• Premiul de popularitate (prin votul publicului) –un laptop cu licentele aferente (aprox. 1.200 euro).

Calendar:

Inscrierea in concurs a materialelor educaționale digitale se face pana pe data de 25 aprilie 2017.

Procesul de jurizare a materialelor inscrise in concurs se va face pana pe 1 iunie 2017.

Anuntarea rezultatelor: rezultatele concursului vor fi facute publice cel tarziu in data de 10 iunie 2017.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Finantator: Fundatia Orange
Sursa: digitaliada.ro

[caseta-final-fise]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.