Se fac ultimele plati aferente PNDR 2007 – 2013

money.jpg

euro_fisicuri2Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va efectua, in urmatoarea perioada, ultimele plati aferente Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007 – 2013, conducerea AFIR stabilind un plan cu actiuni concrete pentru cresterea absorbtiei si reducerea dezangajarilor.

“In aceasta perioada ne vom concentra pe suplimentarea numarului de proiecte contractate in cadrul Masurilor 322 si 125. Este vorba de proiectele ce au fost reevaluate si de la care se asteapta decontarea primei cereri de plata sau a avansului pana la finalul acestei luni. Totodata, se va lucra la foc continuu pentru a incarca in sistem un numar cat mai mare de cereri de plata“, spune Andras Szakal, directorul general al AFIR.

El a precizat ca vor fi analizate punctual contractele de finantare incheiate prin PNDR 2013 aferente masurilor de investitii care fac obiectul tranzitiei pentru finantare prin actualul Program.

Pana la sfarsitul acestui an, expertii din cadrul AFIR vor analiza toate cererile de plata depuse de catre beneficiarii Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007 — 2013 (PNDR 2013) in vederea aprobarii, efectuarii platii acestora pana in decembrie 2015 si transmiterii pentru decontarea cheltuielilor catre Comisia Europeana.

De la demararea PNDR in anul 2008, AFIR a primit si verificat peste 150.000 de cereri de finantare, in valoare de peste 18,5 miliarde de euro, dintr-un total disponibil din fonduri europene de 5,9 miliarde de euro, numai pentru finantarea proiectelor de investitii.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.