Sectia de boli contagioase a Spitalului Municipal Sebes beneficiaza de investitii din fonduri europene

sectie-boli-infectioase-sebes-1024x573.jpg

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, a fost semnat proiectul de finantare, prin Programul Operational Regional 2014-2020, destinat imbunatatirii gestionarii energiei si reducerii consumurilor de curent si gaz de la Spitalul Municipal Sebes, Sectia Boli Contagioase, avand ca beneficiar direct aceasta institutie medicala a orasului, iar ca beneficiari indirecti, pacientii si medicii.

Primarul municipiului, Dorin Nistor si directorul general ADR Centru, Simion Cretu, au semnat contractul pentru cererea de finantare ”Cresterea eficientei energetice a cladirii CONTAGIOASE din cadrul Spitalului Municipal Sebes”, a carei valoare totala este de peste 1,5 milioane lei, suma nerambursabila obtinuta fiind de circa 1,39 milioane lei. Investitiile vor fi sustinute prin Prioritatea de Investitii 3.1.B ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice in cladirile publice cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

“Municipiul Sebes este acum un oras care devine tot mai prosper si isi creeaza un nou drum pe calea dezvoltarii durabile. Orasul nostru a devenit unul dintre cele mai importante din judetul Alba, datorita dezvoltarii economice din ultimii ani. Acum accesam fondurile europene, deoarece avem nevoie de aceste resurse financiare si investim banii publici in ceea ce s-a dovedit important pentru locuitori.

In perioada precedenta nu s-a facut mai nimic si avem mult de recuperat, de aceea suntem foarte interesati de orice investitie care asigura imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor. Este un lucru deosebit ca semnam acest contract imediat ce am sarbatorit Zilele Municipiului. Este un semnal bun pe care il transmitem publicului, privind faptul ca investim bani europeni in reabilitarea termica a cladirilor, pentru eficientizarea consumurilor de curent si gaz, precum si pentru reducerea costurilor publice. La sectia de ”Boli Contagioase” a Spitalului municipal aceste investitii erau necesare, deoarece, pana in prezent, nu am avut astfel de lucrari de reabilitare si eficientizare energetica.

Anticipam ca reabilitarea si modernizarea acestei sectii va atrage, noi cadre medicale si va asigura un act medical de calitate pentru pacienti”, a declarat, in momentul semnarii acestui contract de finantare, domnul Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebes.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.