Astazi incep inscrierile pentru bilete de tren gratuite pentru calatorii in Europa, prin DiscoverEU

image-2018-06-2-22485552-41-tren-austriac-mare-viteza-railjet.jpg

​Romanii care au varsta de 18 ani la 1 iulie 2018 pot sa se inscrie online, incepand de marti, pentru a putea obtine bilete de tren gratuite pentru calatorii in statele din Uniunea Europeana, in cadrul programului DiscoverEU, finantat de Comisia Europeana.

Inscrierile se vor face AICI, incepand din 12 iunie, ora 12: 00 CEST, pana la 26 iunie, ora 12:00 CEST, a anuntat Comisia Europeana.

Tinerii isi pot depune candidatura pentru a obtine un bilet care le ofera posibilitatea de a-si descoperi propriul continent, din iulie 2018 pana la sfarsitul lunii octombrie 2018.

Prin programul DiscoverEU tinerii din statele membre UE ar trebui sa li se ofere posibilitatea sa inteleaga mai bine diversitatea Europei, sa profite de bogatia sa culturala, sa isi faca noi prieteni si sa isi formeze o idee despre identitatea lor europeana.

Prin aceasta noua initiatova a UE, tinerii vor putea calatori in mod individual sau intr-un grup de maximum 5 persoane. Ca regula generala, pasagerii vor calatori cu trenul. Cu toate acestea, pentru a asigura un acces larg pe intregul continent, participantii vor putea, in cazuri speciale, sa utilizeze alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, in mod exceptional, avionul.

Acest lucru va garanta ca tinerii care locuiesc pe insule sau in regiuni izolate ale UE vor avea si ei sansa de a participa la aceasta initiativa. intrucat 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, calatorii vor avea sansa de a participa la numeroasele manifestari care vor fi organizate in toata Europa.

Prima runda de inscrieri, care va fi lansata maine, va permite unui numar de cel putin 15.000 de tineri sa-si exploreze propriul continent. Circa 750 dintre beneficiari vor fi din Romania, dupa cum a declarat europarlamentarul roman Siegfried Muresan, cel care, ca negociator-sef al Parlamentului European pentru buegtul UE pe anul 2018, a initiat programul.

O a doua runda de inscrieri, care va pune la dispozitie cel putin 5 000 de bilete, va avea loc in toamna anului 2018. Comisia Europeana intentioneaza sa dezvolte initiativa si, prin urmare, a inclus-o in propunerea sa pentru urmatorul program Erasmus. in cazul in care Parlamentul European si Consiliul convin cu privire la propunere, se prevede ca un numar suplimentar de 1,5 milioane de tineri in varsta de 18 de ani vor putea calatori intre 2021 si 2027, cu sprijinul unui buget de 700 milioane de euro.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.