Senat: Proiectul privind parteneriatul public – privat, adoptat

MCZoYXNoPTFiNTMyMTU4MDNjNDliYjE1ZTY0YzE1ODIwMzI2MWFh.thumb_.jpg

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege privind parteneriatul public – privat (PPP), act normativ ce vizeaza realizarea si de proiecte care presupun exclusiv operarea unui serviciu public.

“Cu scopul de a inlatura incertitudinea juridica, a fost inlocuit in multe dispozitii termenul de parteneriat public – privat cu cel de contract de parteneriat – public privat. Cu acelasi scop, s-a precizat in cadrul mai multor dispozitii aspectul ca acordarea unor categorii de drepturi partenerului privat sau companiei de proiect in temeiul contractului de PPP nu va implica parcurgerea unei noi proceduri de atribuire”, se arata in expunerea de motive.

Proiectul mai prevede clarificarea conceptului de inchidere financiara, restrictionarea participarii partenerului public cu fonduri publice in etapa realizarii investitiei la 25% din valoarea investitiei pentru a acorda prioritate atragerii de fonduri private la realizarea investitiilor publice, constituirea in termen de un an a unui Fond special de finantare a contractelor de PPP care se incadreaza in categoria proiectelor strategice sau inlaturarea suprapunerilor de reglementare cu legislatia achizitiilor publice si concesiunilor realizate in urma adoptarii OUG nr.104/2017 privind modificarea si completarea legii nr.233/2016 privind PPP.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.39/2018 privind parteneriatul – public privat este initiat de Guvern, Senatul fiind prima Camera sesizata.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.