Sesizare APDRP privind incalcarea procedurilor de lucru de catre GAL Clisura Dunarii

documente_oficiale.jpg

documente_oficialeEchipa Finantare.ro a primit in redactie o semnalare de la un aplicant pe GAL referitor la licitatia de proiecte nr. M313/02/06.11.2013. Mai jos va prezentam intreaga sesizare facuta de acest aplicant catre APDRP.

“Prin prezenta, Anderca Eugenia intreprindere Individuala, prin titularul Anderca Eugenia, va comunica incalcarea procedurilor de lucru conform prevederilor Ghidului Solicitantului si Manualul de procedura pentru implementarea Masurii 41 de catre GAL Clisura Dunarii in cadrul in cadrul licitatiei de proiecte nr. ref. M313/02/06.11.2013, si anume:

1. Conform Ghidului Solicitantului masura 41 si al Manualul de procedura pentru implementarea Masurii 41, GAL poate sa solicite beneficiarului clarificari referitoare la indeplinirea conditiilor de conformitate, eligibilitate si selectie, daca este cazul. Clarificarile admise de GAL vor face parte integranta din Cererea de finantare si vor fi luate in considerare si de expertii APDRP, in cazul in care proiectul va fi selectat.

In 30.04.2014 s-a semnat la sediul Gal Clisura Dunarii “Fisa de verificare a conformitatii” – Formularul GE 2.1L, “Fisa de verificare a eligibilitatii” Formularul GE 3.1L, si “Fisa de Verificare a criteriilor de selectie” – Formularul GE 3.2-L aferente masurii 313, prin care proiectul a fost declarat eligibil, conform si intruneste punctajul de 29p.

Beneficiarului nu i s-a eliberat o copie dupa fisele mai sus mentionate.

2. Dupa incheierea primei etape de verificare si selectie a proiectelor, GAL va publica pe pagina proprie de web Raportul de Selectie Intermediar si il va afisa la sediul GAL-ului si la sediul consiliilor judetene si sediile unitatilor administrativ-teritoiale ale localitatilor membre in GAL – cu acordul acestor institutii. GAL va instiinta solicitantii asupra rezultatelor procesului de evaluare si selectie. Beneficiarii ai caror proiecte nu au fost selectate, pot depune contestatii la sediul GAL. Contestatiile primite vor fi analizate de GAL in baza unei proceduri interne proprii.

Dupa incheierea procesului de evaluare si a etapei de solutionare a contestatiilor (daca este cazul), Comitetul de selectie al GAL va intocmi un Raport de selectie Final in care vor fi inscrise: proiectele retrase, neeligibile, eligibile neselectate si eligibile selectate, valoarea acestora si numele solicitantilor. Vor fi evidentiate proiectele declarate selectate in urma solutionarii contestatiilor. GAL va publica Raportul de Selectie Final pe pagina proprie de web sau il va afisa la sediul GAL-ului si la sediul consiliilor judetene si sediile unitatilor administrativ-teritoriale ale localitatilor membre in GAL – cu acordul acestor institutii. GAL va instiinta solicitantii asupra rezultatelor procesului de evaluare si selectie.

In realitate:

In 06 mai 2014 s-a publicat direct raportul de selectie final, fara a a se respecta prevederile Ghidului Solictantului si Manualul de procedura pentru implementarea Masurii 41 si anume nu s-a publicat raportul de selectie intermediar, nu s-au instiintat solicitantii asupra rezultatelor procesului de evaluare si selectie, nu s-a dat posibilitate Beneficiarilor ai caror proiecte nu au fost selectate, de a  depune contestatii la sediul GAL si intocmirea raportului de selectie final doar dupa solutionarea contestatiilor.

In 09 mai 2014 am primit instiintare privind neconformitatea proiectului depus, fara a fi respectate elementele obligatorii de neconformitate a unui proiect si anume informatii cu privire la dreptul la contestatie si modalitatile si termenele de depunere a unei contestatii.

Conform celor expuse mai sus, consideram ca Gal Clisura Dunarii a incalcat fraudulos procedurile de lucru descrise in Ghidului Solicitantului masura 41 si in  Manualul de procedura pentru implementarea Masurii 41.

Anexam copii dupa actele ce dovedesc incalcarea procedurile de lucru descrise in Ghidului Solicitantului masura 41 si in  Manualul de procedura pentru implementarea Masurii 41:

Eugenia Anderca, Titular Anderca Eugenia intreprindere Individuala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.