Primarul municipiului Suceava afirma ca vor fi construite locuinte sociale si vor fi modernizate drumuri cu finantare europeana

lungu_ion2-300x275.jpg

Mai multe drumuri de pamant din anumite zone ale orasului vor fi modernizate si noi locuinte sociale vor fi construite printr-un proiect cu finantare europeana in valoare de 7 milioane de euro, implementat de municipalitate, a declarat primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului, contractul privind sprijinul pregatitor pentru finantarea GAL Suceava si elaborarea de strategii de dezvoltare locala a fost semnat la Bucuresti. ”Este un nou instrument de atragere de fonduri europene pe care vrem sa il valorificam la maxim la Suceava. Avem o perioada de sase luni de zile cu bani asigurati de Ministerul Fondurilor Europene pentru a face aceasta strategie prin care vom putea depune proiecte de 7 milioane de euro”, a spus Lungu, subliniind ca aceste proiecte vor fi implementate in special in zonele marginalizate, cum ar fi Itcani, Burdujeni-sat, Laniste sau Aleea Dumbravii.

Lungu a precizat ca o tinta a acestui proiect o reprezinta locuintele sociale, in conditiile in care primaria are un deficit la acest capitol, iar unele locuinte sociale sunt in cladiri cu o vechime de peste 100 de ani care nu mai pot fi reparate si trebuie daramate.

Totodata, primarul a aratat ca aproximativ 30% din finantare poate fi alocata pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, astfel incat se vor putea moderniza drumuri si strazi. ”in aceste zone marginalizate unde sunt strazi de pamant vom promova proiecte pentru a reabilita aceste strazi”, a spus Lungu, adaugand ca, pana la sfarsitul acestui an va fi elaborata strategia si votata in Consiliul local, pentru ca apoi sa fie depuse proiectele prin GAL urban Suceava.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.