Simona Panait: “Changeneers oferă o finanțare de 10.000 de euro soluției care îndeplinește criteriile competiției”

inovare_energie_dreamstime.jpg

Simona Panait, Marketing Director Samsung România și Bulgaria, a răspuns întrebărilor legate de concursul Changeneers într-un interviu. Changeneers este un program inițiat de Samsung în colaborare cu Impact Hub care își propune să găsească acele idei bune care au puterea să schimbe societatea în bine cu ajutorul tehnologiei, fiind dedicat antreprenorilor și start-up-urilor care vin cu soluții pentru provocările cu care se confruntă societatea de azi. Ideea câștigătoare primește o finanțare de 10.000 euro.

Povestiti-ne despre Changeneers. Care a fost conceptul de la prima editie si ce s-a schimbat pana acum, cand concursul a ajuns la cea de-a treia editie?

Changeneers este un program inițiat de Samsung în colaborare cu Impact Hub care își propune să găsească acele idei bune care au puterea să schimbe societatea în bine cu ajutorul tehnologiei, fiind dedicat antreprenorilor și start-up-urilor care vin cu soluții pentru provocările cu care se confruntă societatea de azi.

Prin acest proiect, ne propunem să creăm o punte de legătură între organizații și tehnologie, să susținem inițiativele antreprenoriale la început de drum, să creăm împreună cadrul potrivit pentru inovare și schimb de experiențe. Acesta este conceptul care nu s-a schimbat de la prima ediție. Changeneers oferă o finanțare de 10.000 de euro soluției care îndeplinește criteriile competiției. Aceste criterii sunt: soluția implică o tehnologie mobilă (inclusiv componente non-mobile, software sau hardware), are un impact pozitiv și este funcțională sau în stadiul de concept validat cu clienți sau prototip la data finalei.

Entuziasmul nostru a rămas același și anul acesta, credem foarte mult în această inițiativă, de a aduce tehnologia mai aproape de toți oamenii. Suntem de părere că există foarte mult potențial în România, iar cei care se înscriu cu siguranță vor veni cu idei remarcabile.

Cum a fost Changeneers 2019? Cum a fost primita de participanti editia a 2-a?

Cea de-a doua ediție Changeneers s-a desfășurat sub conceptul de Tech Game Changers, iar finaliștii au avut soluții extrem de variate; de la aplicații educaționale, precum Prepi, dedicată elevilor care dau examenul de bacalaureat sau Nummo, o aplicație de logopedie interactivă care ajută copiii cu implant cohlear sau care au diverse dizabilități de auz să își îmbunătățească auzul de oriunde; soluții care folosesc inteligența artificială, precum X-Vision (un suport real pentru radiologi) sau chiar Parking Spotter, câștigătorul ediției 2019.

Participanții și-au prezentat soluțiile cu foarte mult entuziasm și asumare, iar noi am fost impresionați de calitatea și de maturitatea start-up-urilor.

Cine a fost castigatorul editiei din 2019 si de ce?

Parking Spotter a fost ales de juriu drept câștigător al ediției 2019 Changeneers și a primit premiul pentru investiție în valoare de 10.000 de euro. Parking Spotter este o soluție inovativă care ajută șoferii să găsească cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video.

Este vorba despre o platformă software ce analizează datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate în parcări pentru a transmite informații despre starea locurilor de parcare atât șoferilor, cât și administratorilor unor astfel de locații.

Astfel, atunci când un șofer intră într-o parcare în care este instalată soluția Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicației mobile informații legate de locurile de parcare libere aflate în proximitatea utilizatorului.

Juriul a decis că această aplicație merită premiul competiției, datorită faptului că aplicația lor adresează o problemă de real interes în special pentru cei care locuiesc în orașe și se confruntă zi de zi cu problema locurilor de parcare. Și, totodată, prin această soluție de eficientizare a traficului, reușim să contribuim și la reducerea poluării din orașe.

Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.