Sindicatele se implica in formarea profesionala a somerilor

someri.jpg

Pana la sfarsitul anului 2012, in Iasi va fi gata un centru de consultanta profesionala. Acesta este realizat prin intermediul proiectului “Catalizatori pentru formare profesionala“, iar promotorul principal este Blocul National Sindical, in parteneriat cu sapte institutii din Portugalia si Germania.

In opinia mea, tot ce a facut miscarea sindicala in 20 de ani in Romania inseamna foarte putin pentru oameni. Noi incepem deja sa oferim un pachet de servicii: punem deja la dispozitie, printr-un sistem modern, informatii legate de locurile de munca disponibile, dar si consiliere pe partea profesionala. La Iasi am scolit deja 20 de persoane foarte bine pregatite care se vor ocupa de formarea a circa 200 de alti oameni la nivel local. Cei care vor lucra in centrul din Iasi se vor ocupa de tineri intre 15 si 18 ani atat din judet, cat si din regiune. Ii ajutam pe cei din AJOFM sa ajunga cat mai repede la publicul tinta. E destul de greu pentru o institutie precum AJOFM, care si-asa a fost amputata pe partea de resurse umane sa ajunga in fiecare liceu pentru a consilia si indruma elevii pe partea profesionala“, a declarat Dumitru Costin, presedinte al BNS.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, iar suma totala ajunge la 4 milioane de euro. Principalele obiective ale proiectului sunt promovarea activitatilor de invatare pe tot parcursul vietii, cresterea capacitatii organizationale a structurilor sindicale din Romania, dar si capacitatea organizatiilor sindicale de a accesa si implementa fonduri structurale, in special prin POSDRU.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.