Sistemul AeRO adoptat de tot mai multe companii romanesti

123.jpg

123Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru piata de capital, Mircea Ursache, a declarat ca AeRo a devenit in scurt timp preferat in randul companiilor din Romania. Sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti va detrona in perioada urmatoare sistemul Rasdaq, care din 1998 a asigurat procesul de privatizare a peste 5600 de firme

Specialistii ne asigura de faptul ca, desi de multe ori istoricul Rasdaq a inclus ilegalitati inca de la infiintarea sa deoarece tranzactiile de pe ea nu au vehiculat titluri care sa aiba statutul juridic de actiuni, dintr-o perspectiva macroeconomica, era ceea ce Romania avea nevoie. 

Mai concret, s-a focusat pe piata de capital, a preluat anumite firme intr-un mod transparent decat se facuse pana atunci si in plus, a organizat modul de tranzactionare al actiunilor.

Rasdaq a a atins maximul tranzactiilor zilnice in 2007, cand media ajunsese  5,15 milioane de euro. In utlimii ani, schimburile pe acest segment au scazut dramatic. In 2014, Rasdaq a avut un rulaj mediu zilnic de 190.926 euro, in scadere cu 30% fata de 2013.

Piata AeRO a fost aleasa de 206 societati pentru mutarea de pe Rasdaq, iar numarul emitentilor ar putea creste semnificativ in contextul in care mai sunt convocate peste 647 de Adunari Generale

Mai multe detalii: www.bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.