Se modifica atestatul de producator pentru fermieri

tineri-fermieri1.jpg

Statul vrea sa modifice atestatele de producatori pentru fermierii-persoane fizice care isi comercializeaza produsele, potrivit unui proiect de ordin comun al ministrilor Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, scos in dezbatere publica, zilele trecute.

La prima vedere, documentul ar aduce unele simplificari pentru fermieri: atestatul nu va mai fi valabil doar un singur an cu vizare semestriala, ci va fi valabil 5 ani si va trebui vizat o data pe an.

”Atestatul de producator conţine cinci file, cate o fila distincta pentru fiecare an, se completeaza anual cu datele din registrul agricol si se vizeaza prin aplicarea stampilei si a semnaturii primarului comunei, orasului, municipiului, sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz.

Filele distincte completate trebuie sa se incadreze in perioada de valabilitate a atestatului de producator” – prevede proiectul de ordin.

Noile atestate ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2018.

De asemenea, atestatele de producator eliberate pana la data de 1 ianuarie 2018, pe legea veche, raman valabile pana la expirare.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.