Șomajul tehnic și creditele garantate de stat: Firmele mici și mari din România cer guvernului clarificări urgente legate de măsurile de sprijin luate deja

notebook.jpg

Firmele mari reunite în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) și micii întreprinzători reuniți în Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR) cer guvernului să furnizeze urgent clarificări legate de modul în care companiile pot utiliza facilitățile prevăzute în OUG 29 și OUG 30.

Cele două confederații deplâng lipsa clarității prevederilor și cer executivului să modifice cele două ordonanțe de urgență astfel încât să fie clar cum pot fi aplicate prevederile legate de șomajul tehnic și cele referitoare la creditele cu dobândă zero garantate de guvern.

Puțini dintre micii întreprinzători aplică facilitățile guvernamentale

CNIPMMR a realizat în perioada 22.03-24.03 un sondaj de opinie cu privire la eficiența măsurilor luate de Guvern și necesitatea introducerii de noi măsuri pentru IMM-uri. Sondajul a fost derulat în perioada 22.03.2020 – 24.03.2020 și a intervievat 6120 antreprenori.

Antreprenorii s-au arătat deschiși în a apela la măsurile economice adoptate de Guvern, 63,3% dintre respondenții chestionarului răspunzând pozitiv. 36,7% dintre aceștia au precizat că nu vor apela la nicio măsură adoptată de Guvern.

La întrebarea ”În ce măsură vă ajută măsurile economice și sociale adoptate de Guvern?”, 34,4% dintre ei au precizat că nu îi ajută deloc măsurile, 30,5% au prezicat că îi ajută în mică măsură, în timp ce 26,2% nu pot cuantifica impactul acestora în cadrul societatii lor. Doar 9% dintre respondenți… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.