Sondaj UE: Care sunt problemele intampinate de beneficiari in accesarea fondurilor transfrontaliere

chestionar1.jpg

intrebareAvand in vedere faptul ca in urmatoarea perioada vor fi lansate mai multe apeluri de proiecte prin programe de cooperare transfrontaliera, prin care tarile Uniunii Europene isi pot solutiona, cu fonduri nerambursabile, o serie de probleme cu care se confrunta, Comisia a luat decizia de a realiza un sondaj pentru a afla care sunt problemele intampinate de beneficiari in accesarea fondurilor de cooperare.

Comisia doreste astfel sa vada care sunt parerile celor 185 de milioane de cetateni ai UE care locuiesc in regiunile de frontiera cu privire la problemele cu care acestia se confrunta, precum si opinia acestora privind eventualele solutii posibile pentru depasirea obstacolelor.

Mai mult de 10 miliarde EUR provenind din fondurile politicii de coeziune vor fi investite in regiunile noastre in perioada 2014-2020, pentru a promova cooperarea transfrontaliera. Insa finantarea nu este suficienta si sunt convinsa ca putem face mai mult. In cursul acestui mandat, Comisia intentioneaza sa formuleze propuneri concrete pentru a rezolva chestiunile transfrontaliere care persista si, in acest scop, avem nevoie de contributia pretioasa a cetatenilor care se confrunta zilnic cu aceste obstacole. Contez pe dumneavoastra nu numai sa participati in numar mare la aceasta consultare, ci si sa difuzati mesajul si sa incurajati cetatenii, organizatiile si intreprinderile sa raspunda.” – a declarat doamna Corina Cretu, comisarul pentru politica regionala.

Acest proces de consultare se va desfasura pe o perioada de trei luni, pana la data de 21 decembrie 2015. Ea vizeaza regiunile de frontiera interne ale UE, inclusiv frontierele cu Norvegia si cu Elvetia. Concluziile initiale vor fi publicate la inceputul anului 2016.

Chestionarul il puteti completa online AICI.

Sursa: Comisia Europeana

One Reply to “Sondaj UE: Care sunt problemele intampinate de beneficiari in accesarea fondurilor transfrontaliere”

  1. ION PANA spune:

    Consider ca trebuie sa luati in vizorul d-voastra si granita intre saracia satului romanesc si situatia economica a satelor U.E. Intre cele doua entitati exista o frontiera care urgent trebuie sa dispara. Acest deziderat se poate infaptuii doar daca la nivelul satului romanesc vor apare consultanta gratuita si cofinantarea , care este o mare bariera in calea dezvoltarii. Atentie ma refer la sat pentru faptul ca se pare ca administratiile locale la nivel comuna ignoracubunastiinta consultantalanivel sat. O bariera mare constain faptul ca se ignora ca suprafetele deteren nu apartin tinerilor cu varsta de pana la40 de ani, batranii suntexclusi de la dezvolta un proiect cu fonduri nerambursabile. ex.[ Un tanar de 18 ani a incercat sa planteze o livada pe 1 ha. , nu a fost posibil , bunicul nu a permis asa ceva] Eu am 65 de ani , mi-as dorii sa plantez 7 ha. cu arborele de paulownia cu fonduri europene. este imposibil [ varsta ], mentionez ca nu am copii in tara, cu altcineva nu ma pot asocia , am facut-o si mi-a condamnat familia LA MOARTE PRIN INANITIE in 2014, Nimic nu am primit de pe 4 ha. si asta se intampla cu fonduri europene nerambursabile. , iar procuratura nu raspunde la astfel de reclamatii[ ma refer la procuratura din Rosiori de Vede TR. Sunt constient ca veti ridica aceste bariere, inclusiv pe cele birocratice, saracia nu permite taranului sa se plimbe intr-o incertitudine pe la usile oraselor, si ce este mai grav observ ca birocratia excesiva consuma toate fondurile europene fara a dezvolta vre-un proiect de productie la nivel sat Ca o solutie de dezvoltare este cooperativele de productie asistate juridic si financiar de acei consultanti initiatori de proiecte. . Ei trebuie sa demonstreze ca se poate. Cu stima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top