Proiect de reabilitare si extindere a sistemelor de apa si canalizare in Brasov prin POS Mediu

Brasov, proiect, POS Mediu, infrastructura, apa, fonduri UE

Valoarea totala a proiectului este de 189.305.930 Euro fara TVA.

Proiectul presupune investitii in tratarea si distributia apei potabile precum si colectarea si tratarea apelor uzate, in 15 localitati din judetul Brasov – municipiul Brasov, Stupini, Sacele, Codlea, Feldioara, Rupea, Homorod, Gara Rupea, Hoghiz, Prejmer, Lunca Calnicului, Harman, Sanpetru, Bod si Moieciu.

Proiectul, de care vor beneficia circa 500.000 de locuitori, va fi implementat proiectul de Compania Regionala de Operare S.C Compania Apa Brasov S.A.

Toate locuintele din zona vor fi conectate la reteaua de apa si canalizare, iar aproximativ 55 000 de cetateni, vor fi pentru prima data conectati la reteaua de apa potabila si circa 80 000 la cea de canalizare.

In cadrul acestui proiect vor fi 11 contracte de lucrari si 2 de asistenta tehnica, durata de implementare a proiectului fiind de 4 ani.

“S-a semnat astazi unul dintre cele mai mari proiecte finantate de Uniunea Europeana in Romania si totodata unul dintre cele mai importante proiecte ale Axei 1, a Programului Operational Sectorial Mediu. Important este ca atragem fonduri europene si ca se vor crea multe locuri de munca. Urez succes beneficiarilor! Voi merge si voi verifica personal implemntarea acestui proiect”, a declarat Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

La conferinta de presa a participat si Ministrul intreprinderilor mici si mijlocii, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita, care a apreciat semnarea proiectului de finantare drept “un succes, mai ales ca aceste lucrari vor fi facute de catre IMM-urile din judetul Brasov, fiind astfel in folosul brasovenilor”.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.